Soome suusalegend ei usu Niskaneni võimalustesse Bolšunovi ja Kläbo vastu

Carl-Robert Puhm
Copy
Iivo Niskanen Seefeldi MMil. Sergei Bobylev/TASS
Iivo Niskanen Seefeldi MMil. Sergei Bobylev/TASS Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS

Olümpiamängudelt kuus pronksmedalit võitnud Harri Kirvesniemi arvab, et Soome parim murdmaasuusataja Iivo Niskanen ei täida enda uue hooaja eesmärki.

Kahekordne olümpiavõitja Niskanen seadis selle hooaja eel endale sihi, mida varem pole suutnud ükski Soome meessuusataja. Nimelt jahib ta MK-sarja üldvõitu. Soome rahvusringhäälingus eksperdina töötav Harri Kirvesniemi kaasmaalase võimalustesse ei usu.

«Võib-olla on see natuke ebareaalne. Mina panustaks venelase Aleksandr Bolšunovi või norralase Johannes Hösflot Kläbo peale. Eriti Bolšunovi, kes on väga mitmekülgne», rääkis Kirvesniemi.

Kuigi suusalegend tunnustab soomlast ambitsioonika sihi eest, leiab ta, et üldvõidu püüdmisega kaasnev tihe võistlusgraafik, võib kaasmaalasele hoopis karuteene teha.

«Niskanen on tuntud selle poolest, et valmistub põhjalikult üheks võistluseks, nagu näiteks eelmise hooaja Otepää etapiks (Niskanen võitis 15 km klassikasõidu - toim). Kui ta peab hooaja jooksul palju võistlema, saab tal ka enda meelisdistantsidel olema raske.»

Kirvesniemi arvab, et Niskaneni laeks võib jääda umbes viies koht üldarvestuses. Sama koha saavutas hooajal 2015/2016 ka Matti Heikkinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles