Mõni reede võiks olla teistest erinev ja erilisem? Lihtsalt, nii vahelduse mõttes

PÖFF
Copy
Kaader filmist "Härg"
Kaader filmist "Härg" Foto: pöff.ee

Õnneks ei pea sedapuhku viimase hetke pakkumisena lennupileteid Kanaari saartele ostma hakkama. PÖFFi kinopiletitega saad reisida maailma erinevatesse kultuurikihtidesse ja näha kordades sügavamale turismimagnetite fassaadidest ning nendest plastmassiks sulatatud nännist meenetepoes.

Kaasa tuleb vaid pakkida avatud meel ja veidi palderjani, sest täna eesootavad avastusretked saavad olema kõike muud, kui sussutav nämmutamine.

Kogu reedest filmiprogrammi saad uudistada siin.

Ekstra tuline Mehhiko

Mind pole enam siin

R, 22. november 18:30 Coca-Cola Plaza, Saal 8, Tallinn

Film, mille kirjeldamiseks on kaks poolt. Ühest küljest on see 17-aastasest kartelli sihtmärgina Ameerikasse põgenenud mehhiko poisi lugu justkui Trumpi õudusunenägu, mida pisikeste siplevate kätega eemale tahaks peletada. Teisalt on see intensiivselt palav pala mõnus valik reede õhtusse, mis kutsub avastama ekstsentrilisest rütmidest ja stiilist pakatavat Monterrey colombiano’de linnahõimu kultuuri, mida teisiti nii lähedalt tunnetada ilmselt ei saakski.

Vintskelt temperamentne Venemaa

Härg

R, 22. november kell 19:30 Apollo Kino Solaris, Saal 3, Tallinn

Film, mis ka julmalt haarav on. Täistuuridel üheksakümnendate Venemaal sööstev lugu püüab kannul püsida allilma noortekamba pealikul, kel hüüdnimeks Härg, ja seda põhjusega. Nii nagu need lood ikka kipuvad minema, tuleb ka Härjal rinda pista armutu miilitsaga, kes ta läbi õnneliku juhuse kinni nabib ja kõikvõimalike kuritegude eest risti tahab lüüa. Ainsa väljapääsuna trellidest pääsemiseks on aga allilma ristiisa taktikepi järgi tantsida.

Laetud summutatuses Ungari

Vaikne vaikus

Rahvusvaheline esilinastus

R, 22. november kell 18:15 Kino Sõprus, Tallinn

Noorele tšellomängijast Nórale on muusika tema kirg, kutsumus ja tulevik. Nii täitub orkestrisse pääsemisega tema üks suurimaid unistusi, mis hakkab aga tasahaavu kildudeks purunema tema dirigendi käitumise tõttu, kes mängib üha enam neiu haavatavusega oma näiliselt kõikumatult võimupositsioonilt. Hirmu alla summutatud seksuaalne ahistamine ei jää märkamata Dávidil, kes seisab nüüd moraalse dilemma ees, kas pöörata pilk raskesti hoomatavalt või astuda vastu oma mentorile.

Müstiliselt kurutaasne Lõuna-Korea

Tuhk ja tolm

Maailma esilinastus

R, 22. november kell 20:45 Kino Sõprus, Tallinn

Film, mis mõjub oma vormilt kui haiku. Delikaatselt, hoolega valitud minimalistlikke vahenditega võtab “Tuhk ja tolm” ette suured teemad ja pakub mõtteainet üheselt mõistetavate vastuste asemel. Filmi peategelasel, noorel neiul Hae-su’l tuleb ootamatult hakkama saada üksi nii iseenda kui ka oma ema surmaga. Tundub aga, et lisaks emale tuleb saladusena matta ka tõde juhtunust.

Sangviiniline Dominikaani Vabariik

Malpaso

Maailma esilinastus

R, 22. november kell 18:00 Coca-Cola Plaza, ISense Saal

Elu Haiiti ja Dominikaani piiril asuvas väikelinnas Malpasos on igas mõttes mustvalge. See sotsiaalkultuuriline dualism lõikab kahe venna vahele, kellest üks on albiino, väljakutseid täis lõhe. Esimeseks murdepunktiks saab poistele vanaisa surm, mis viib neid linna elama, kus vaadatakse mööda vohavast kuritegevusest, kuid mitte ebaharilikust albiinost, keda vennal nüüd kaitsta tuleb. “Malpaso” muudab silmapaistvaks omanäoline dünaamika pea pilvedes ülendava dramaturgia ja brutaalselt kahe jalaga maa peal püsiva realistliku olustiku vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles