Kreml: oleme Süüria lintšimisvideost vapustatud (9)

Copy
Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.
Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov. Foto: TASS/Scanpix

Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul on Kreml šokeeritud meediasse jõudnud videost, kus arvatavad erafirma Wagner võitlejad tapavad julmalt Süüria deserteerunud sõjaväelase. Ta pidas võimalikuks, et juhtunu osas algatatakse juurdlus.

«Meedia on tõepoolest avaldanud vapustavad pildid. Täna õnnestus tutvuda. See on tõepoolest vapustav,» ütles Peskov täna ajakirjanikele.

«Ma ei tea, kui õigustatud on tehtavad järeldused ja igasugused katsed neid isikuid tuvastada. Igal juhul võin öelda, et meil ei ole nende isikute kohta mingit informatsiooni ja me ei ole nendega mingil viisil seotud,» võttis Peskov oma jutu kokku.

Täpsustavale küsimusele, kas Vene juurdlusametkonnad peavad neid videosalvestisi uurima, kostis Peskov: «Kui nad peavad seda vajalikuks, siis nad teevad seda.»

2017. aastal aset leidnud hukkamise video ilmus Novaja Gazeta veebilehele neljapäeval. Ajakirjanikud tuvastasid ühe mõrvaritest dokumentaalselt teadaolevate Wagneri rühma  palgasõdurite seast, kinnitab leht, mille väitel toimus hukkamine Homsi provitsis.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles