Helmut Marko: Gasly poleks Red Bullis enda karjääri rööbastele saanud

Postimees Sport
Copy
Pierre Gasly.
Pierre Gasly. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Hasan Bratic/SIPA

Red Bulli vormelitiimi ninamehe Helmut Marko sõnul poleks Prantsusmaa võidusõitja Pierre Gasly ealeski enda sportlasteed joonele saanud kui noormees oleks jätkanud kuulsa energiajookide tootja nimelises meeskonnas. 

23-aastane Gasly veetis hooaja esimese poole Red Bullis, kus tema parimaks tulemuseks jäi Silverstone'i GP neljas koht. Pärast seda otsustasid meeskonna juhid, et prantslane asendatakse kehvade näitajate tõttu Alex Alboniga ja saadetakse tütartiimi Toro Rossosse.

«Ta on suutnud seal (Toro Rossos) taas vormi tõusta, nüüd näeme tõelist Pierre'i,» sõnas 76-aastane Marko. «Uskusime temasse alati ning arvan, et Rossosse saatmine oli tema enda jaoks samuti hea samm. Red Bullis poleks ta alavormist suutnud toibuda.»

Toro Rosso liider Franz Tost siiski tõdes, et esialgne tagasisamm oli Gasly jaoks raske. «Hooaeg polnud Pierre'i jaoks just kõige kergem, kuid ta võitles ennast tagasi,» meenutas Tost, kelle juhendamsel võistles Gasly juuniorite aastatel.

«Tundsime teda juba varasemalt ning see aitas tal kiiremini kohaneda. Juba alguses oli näha, et Pierre tunneb ennast vormelis ja meeskonna personaliga mugavalt, meil oli täpselt sama olukord.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles