Politsei tabas jalakäija alla ajanud ja sündmuskohalt põgenenud autojuhi

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Politseiauto. Pilt on illusteeriv.
Politseiauto. Pilt on illusteeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Täna veidi pärast kella 15.15 sai politsei teate, et Tallinnas Õismäe teel sõitis sõiduauto BMW ülekäigurajal otsa 18-aastasele noormehele ja põgenes seejärel sündmuskohalt.

Esialgsetel andmetel sõitis BMW mööda Ehitajate teed Kadaka tee poole, pööras Õismäe teele ja sõitis otsa ülekäigurajal teed ületanud jalakäijale.

«Suur tänu pealtnägijatele, kes jätsid lahkunud sõiduki numbri meelde ja helistasid numbrile 112. Tänu  sellele reageerisid sündmuskohale kiirabi ja politsei ning kannatanu toimetati haiglasse. Politseinikud pidasid aga BMW juba paarkümmend minutit hiljem kinni,» rääkis Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse avariigrupi vahetuse vanem Illimar Kosk.

BMW roolis oli 70-aastane kaine mees, kellel on kehtiv juhtimisõigus. Politseinikud pidasid ta 48 tunniks kinni.

«Sõltumata asjaoludest, miks liiklusõnnetus juhtus, ei tohi sündmuskohalt lahkuda, kannatanule abi välja kutsumata,» sõnas Kosk. «Kuna see juht jättis abitus seisundis inimese maha, on meil alus arvata, et mees võib menetlusest kõrvale hoiduda. Sellepärast pidasime ta kinni ja toimetasime politseijaoskonda.»

«Tähelepanelikkus ja elementaarsetest liiklusreeglitest, nagu piirkiirus, kinnipidamine aitaks nii mõndagi liiklusõnnetust ära hoida,» lisas Kosk.

Sel aastal on Tallinnas juhtunud 150 liiklusõnnetust jalakäija osalusel, neis liiklusõnnetustes hukkus kolm inimest ja sai vigastada 154 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles