Oliver Ait: Jaapanis on väike Eesti buum

Copy
Neeme Raud
Neeme Raud Foto: Liis Treimann

Tokyos elava analüütiku ja Eesti ning Jaapani vaheliste ärisuhete arendamisega tegeleva Oliver Aiti sõnul on Eesti jaapanlastele üha tuntumaks saav. 

«Loomulikult on Eesti väike ja ma ei räägi üldse sellest, et iga jaapanlane Eestist kuulnud on, kuid praegu kirjutatakse ja räägitakse Eestist tõesti palju,» rääkis Ait KUKU raadio saates «Neeme Raud. Siin» Tokyos antud intervjuus.

«Hiljuti tegime ise ühe projekti, kus kutsusime Jaapani Kyodo agentuuri ajakirjaniku Eestisse. Ajakirjanik kirjutas väga hea artikli nii Eesti digi edust kui ka natuke minust. Artikkel ilmub umbes 25 erinevas lehes ja selle lugejaskond on kusagil 10 miljonit inimest.»

Aiti sõnul on Eestist juttu ka Jaapani telesaadetes, Jaapani youtuberid käivad Eestis ja teevad huvitavaid videosid.

«Eesti paistab silma,» usub ta. Erilist huvi tuntakse Jaapanis aga praegu Eesti digi-kogemuste vastu. Eesti on selles vallas Jaapanist mõneti ees ning firma, kus Ait töötab, Planetway, aitabki vahendada Eesti kogemusi jaapanlastele.

Intervjuus räägib ta pikemalt Tokyos käimasolevatest ettevalmistustest tulevasuvisteks olümpiamängudeks, Jaapani majandusoludest, Hiina plahvatuslikust tõusust Jaapani kõrval, sealsest suhtlusetiketist ning elu tahkudest – näiteks meeste-keskusest ning peresuhetest, mis eurooplastele ehk pisut mõistmatud.

Intervjuud Oliver Aitiga ning sel laupäeval tervenisti Jaapanile pühendatud KUKU raadio saadet «Neeme Raud. Siin» saate kuulata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles