Prokuratuur: Lemetti pöördus kahtlustega meie poole juba septembris

Postimees
Copy
Illar Lemetti.
Illar Lemetti. Foto: Elmo Riig

Prokuratuur täpsustab, et maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti ei pöördunud maaeluminister Mart Järviku (EKRE) asjus esimese sammuna ajakirjanduse poole.

Prokuratuuri sõnul pöördus Illar Lemetti oma kahtlustega prokuratuuri septembris – see on oluliselt varem kui teema ajakirjanduses tõusetus. «Tunnustame tema julgust õiguskaitseasutuste poole pöörduda, sest vaid nii on võimalik kontrollida korruptsioonikahtlusi ja vajadusel sekkuda,» lisas prokuratuur teates.

Valitsus otsustas esmaspäeval vabastada maaeluminister Mart Järviku ettepanekul ja koostöö mittelaabumise tõttu esmaspäevast ametist kantsler Illar Lemetti. Üks põhjusi selleks oli see, et Lemetti avalikustas mõni nädal tagasi kirjavahetuse ministriga.

Avaliku teenistuse seaduse järgi saab kantsleri enne tähtaega teenistusest vabastada, kui ministri hinnangul nende koostöö ei laabu ning ministri ja kantsleri koostöötamise algusest on möödunud vähemalt pool aastat. Maaeluminister Mart Järviku hinnangul ei laabu tema koostöö kantsler Illar Lemettiga. Pool aastat koos töötamisest möödus 29. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles