Kohus laseb mõrvas süüdistatavad noormehed vahi alt välja (9)

BNS
Copy
Selle Õismäe maja lähistel lõpetasid kaks koolipoissi inimese elutee. FOTO: Remo Tõnismäe
Selle Õismäe maja lähistel lõpetasid kaks koolipoissi inimese elutee. FOTO: Remo Tõnismäe Foto: Remo Tõnismäe

Harju maakohus otsustas reedel vabastada suvel Tallinnas Õismäel mehe mõrvas süüdistatavad noormehed vahi alt.

Kohus leidis, et 15-aastase ja 16-aastase noormehe võib vabastada vahi alt neile elektroonilise valve kohaldamisega, kuid seda alles maakohtu määruse jõustumisel.

Prokuratuuril on võimalik maakohtu määrus vaidlustada 15 päeva jooksul Tallinna ringkonnakohtus.

Põhja ringkonnaprokurör Kelly Kruusimägi ütles BNSile, et hoolimata süüdistatavate noorest east on neid siiski alus kahtlustada mitmes raskes isikuvastases kuriteos, mistõttu kaalub prokuratuur otsuse vaidlustamist.

Kriminaalasja arutamine algab kinniste uste taga 23. märtsil.

Kohus arutab kriminaalasja kinniste uste taga, kuna tegemist on alaealiste süüdistatavatega.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab noorukeid 20. augustil Tallinnas Õismäel keskealise mehe surnuks peksmises. Sellele lisaks süüdistatakse neid ka mai alguses Õismäel toime pandud peksmises ning ühele noormehele on esitatud süüdistus ka augusti alguses Tallinna kesklinnas toime pandud peksmises.

20. augusti hommikul leiti Tallinnas Õismäe teel asuva kortermaja juurest 53-aastase asotsiaalse eluviisiga mehe surnukeha, kes kohtuarsti hinnangul suri peksmise tagajärjel. 

23. augustil pidas politsei tapmises kahtlustatavad noorukid kinni ning 24. augustil nad vahistati.

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juhi Hisko Varese sõnul on tegemist kriminaalkorras karistamata, kuid politseile varasemast tuttavate noormeestega.

«Mõlema poisiga on noorsoopolitseinikud varem kokku puutunud. Nad on lõhkunud võõraste vara ning olnud jooksus kodust. Neil on olnud probleeme alkoholi tarvitamisega ning ühel poisil on viimase aasta jooksul olnud kokkupuuteid ka narkootikumidega. Mõlema poisi suhtes on käimas kriminaalmenetlused vägivallaepisoodide pärast,» ütles Vares.

Politseinikud ja kohaliku omavalitsuse sotsiaaltöötajad on aastate jooksul olnud suhtluses poiste ja nende peredega ning tehtud on ka kodukülastusi. Üks noormeestest suunati eelmisel aastal alaealistele mõeldud spordiprogrammi SPIN.

«Üldiselt on tegu noormeestega, kelle perekondlik taust on ühes või teises mõttes keeruline. Oleme koostöös lastekaitsega püüdnud otsida lahendusi, kuid näeme juba tuttavaks saanud mustrit, kus noormeeste rikkumised on läinud ajas aina tõsisemaks ning tagajärjeks on sedavõrd raske kuritegu,» tõdes Vares.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles