Galerii ja video ⟩ Tallinnas avati Reidi tee (1)

Postimees
Copy

Tallinnas avati täna pärastlõunal liiklusele Reidi tee, mis peaks muu hulgas hajutama südalinna liikluskoormust.

Ehituse käigus rajati uusi ja rekonstrueeriti olemasolevaid teelõike, sealhulgas jalg- ja kergliiklusteid kokku ligi 14 kilomeetri ulatuses, sellest uus rajatav Reidi tee on 1,93 kilomeetrit. Ühtlasi rekonstrueeriti 1,4 kilomeetri pikkune Narva maantee lõik. Rajati uusi ning rekonstrueeriti olemasolevaid kergliiklusteid ja jalgteid kokku 10,5 kilomeetri ulatuses ning rajati rannapromenaad koos puhkealadega.

Reidi tee ehitasid Verston Ehitus OÜ ja KMG Inseneriehituse OÜ. Verston Ehituse juhatuse esimehe Veiko Veskimäe sõnul on Reidi tee mahukas ja keeruline projekt otse linna tuiksoonel. «Ehitajate jaoks olid suurimad väljakutsed tee ehitamine sisuliselt merre, mille käigus sai Tallinn mere arvelt juurde 7500 ruutmeetrit maapinda, ning väga tiheda liiklusega ristmike ümberehitus,» sõnas Veskimäe ja lisas, et parajaks väljakutseks olid ehitustehnilised erilahendused, näiteks Eesti suurima sadeveepumpla rajamine.

Maastikukujundusprojekti järgi istutati Reidi tee ehituse käigus puid, põõsaid, püsikuid ja vääntaimi ühtekokku 149 426 tükki, sealhulgas 498 puud, 57 863 põõsast ning rajati 37 747 ruutmeetrit uut murupinda.

Reidi tee projekt läks maksma ligi 43 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles