Galerii ⟩ Viimsit kaunistab eriline jõulupuu (1)

Copy

Viimsis avati täna eriline jõulupuu, mille idee autoriks on kunstnik Teet Suur. Tema fantaasiaküllaseid installatsioone on varem saanud Rakveres vaadata viiel aastalõpuajal.  

Kunstnik Teet Suur märkis Virumaa Teatajale, et rahul ta just ei ole. «Ei ole sugugi hea tunne. Nende töödega kaasneb palju stressi, tööd ja vastutust, mis välja ei paista. Seekord sai teoks Viimsi. Paar teist jõuluprojekti on pooleli. Pealegi oskan peale jõulukuuskede muid asju ka välja mõelda. Hea, et Kadrina ristisalu teoks sai. Peale seda, kui hiljuti Vikerraadios intervjuu andsin, saatis mulle sõnumi fotograaf Kaupo Kikkas, kes arvas, et pean oma teistest projektidest ka rääkima, muidu ongi mul vaid tiitel: see jõulukuusemees.»

Teet Suur on viimased kolm nädalat valmistanud ette Viimsi selle-aastast jõulupuud, mis on ehitatud taaskasutatud materjalidest, piiludes niiviisi ka Viimsi keskkonna-aasta 2020 fookus-teemadesse. Kuuse-installatsiooni ideestamine algas aga koostöös vallavalitusega juba hilissuvel, kui erinevaid kuuse-lahendusi põhjalikult kaaluti.

Viimsi keskkonna-aasta 2020 keskendub vee ja teiste loodusressursside mõistlikule kasutamisele kogukonnas ja tutvustab läbi aasta ka erinevaid mõistlikke ja realistlikke taaskasutamise võimalusi kodus, aias ja töökeskkonnas.

Viimsi jõulupuu seisab 6x5-meetrisel maalapil ja ulatub 11 meetri kõrgusele. Kuuse kere on konstrueeritud 53-st IBC-konteineri raamist, kuuseoksad aga 1185 tühjast plastkanistrist. Uhke installatsiooni valmimisele said inimesedki kaasa aidata: tagastada aknapesuvedelike tühjad kanistrid Olerexi teenindusjaama, kust need kokku koguti ja kunstnik Teet Suurele edastati. 

Suured ja väikesed kanistrid on täidetud valgusallikatega, mis loovad kirka värvilise jõulupuu.

Kuuske saab imetleda 14. jaanuarini, seejärel võetakse see lahti algosadeks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles