Erkki Koort: maailma võib lisanduda uus terroriorganisatsioon

Copy
Erkki Koort
Erkki Koort Foto: Konstantin Sednev

On põhjust karta, et äärmuslased üritavad ka sel aastal rünnata Euroopa linnades jõuluturge ning jõudu koguva ISIS-e kõrvale võib mõne aja pärast tekkida uus äärmusrühmitus, tõdes sisekaitseakadeemia sisejulgeoleku instituudi juhataja Erkki Koort saates «Ringvaade».

Erkki Koort rääkis, et kahtlust on, et näeme mõnda jõuluturu vastu suunatud rünnakut, viimastel aastatel on see nii olnud. 

Mis puudutab ISIS-e kosumist, siis nende juht on Koorti sõnul küll maha võetud ja 11 000 võitlejat on Süürias vangis ning arvestades, kui palju on ISIS-el lahingutes karastunud mehi, siis varem või hiljem keegi kerkib esile, loodus teatavasti tühja kohta ei salli ja võib kerkida uus organisatsioon. «Terrorism see on äri, ISIS-ise teenistus päevas oli miljoneid.»

«Olen veendunud, et politsei ja kaitsepolitsei teevad kõik selleks, et me tunneks ennast turvaliselt, kuid me ei saa tunda end igava Põhjamaa riigina vanajumala selja taga. Et, meil on ilus metsane maastik, üksikud suitsud ... päris selline idüll see ka ei ole. Peame julgeolekusse investeerima. Oleme ju olnud deklareeritult terrorirünnakute sihtmärgiks,» rääkis Koort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles