Riigisekretär soovitab Järviku üles riputatud punaministrite pildid maha võtta (23)

Marek Kuul
, Toimetaja
Copy
Maaeluministeerium
Maaeluministeerium Foto: Erik Prozes

Riigisekretär Taimar Peterkop soovitab maaeluministeeriumile saadetud kirjas minister Mart Järviku ajal seinale riputatud Nõukogude ja Saksa okupatsiooni ajal põllumajandusministri ametis olnud meeste pildid maha võtta.  

«Meedia vahendusel saime koos laiema avalikkusega teada, et maaeluministri kabineti vastasseinale on üles pandud Nõukogude ja Saksa okupatsiooni ajal Eestis põllumajandusega tegelenud ministrite ja ministriga samaväärsel positsioonil asunud isikute portreed. Eesti Vabariigi järjepidevuse seisukohast ei ole see korrektne, sest ajavahemikul 1940–1991 siin tegutsenud okupeeriva võimu organid ei ole osa Eesti riiklusest,» kirjutab Peterkop praegu ministri kohuseid täitvale asekantslerile Siim Tiidemannile.

Peterkop märkis kirjas, et valitsuse juures asuv riigikantselei peab arvestust Eesti vabariigi valitsuste koosseisude üle ning asjakohane info on leitav ka valitsus.ee veebilehelt.

«Põhiseaduslike valitsuste ministrite loetelus ei ole Eesti Vabariiki okupeerinud võimude esindajaid. Ühtse praktika ja väärtusruumi tagamiseks palume maaeluministeeriumil eksponeerida oma ruumides vaid Eesti vabariigi põhiseadusliku korra alusel ametisse nimetatud ministrite portreesid,» märkis Peterkop.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles