Otse Postimehest ⟩ Eesti haridus on läbi aegade hea, PISA tulemus pole üllatus

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy

Eesti Õpetajate Liidu juhatuse liige Astrid Sildnik ütles saates «Otse Postimehest», et suurepärased PISA uuringu tulemused ei tulnud talle suure üllatusena. Eesti haridussüsteem on olnud alati tugev ja Eesti koolilapsed õpihimulised.

Õpetajate Liidu juhatuse liige Astrid Sildnik nentis, et PISA testide tipptulemused on kindlasti suur tunnustus, aga samas on sellel juba sügavad juured eelmise sajandi alguses. 

«See, mis Eesti Vabariigi ajal ära tehti, 1912-1940, see andis nii hea põhja, et elasime okupatsiooniaja üle. Ja kui nüüd kaheksakümnendate lõpus tekkis olukord, et oli võimalus jälle ennast impeeriumist lahti haakida, siis olid inimesed selleks valmis. Neil oli see vaimsus ja teadmised, oskused. See ei ole nüüd ja järsku tekkinud, et 21. sajandil järsku on eesti kool hea. Ta on tegelikult kogu aeg hea olnud,» lisas pedagoog.

Õpetaja Astrid Sildnik selgitas, kui 1917. aastal Eesti Õpetajate Liit loodi, siis võeti viis suurt sihti: emakeelne haridus, ühtluskool, parimate meetoditega õpetamine, professionaalsed pedagoogid ja poliitiliselt rikkumatu kool. «Seda joont on hoitud tänaseni,» võttis proua Sildnik teema kokku.

Täispikka intervjuud vaadake SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles