Ülekaalu ja depressiooniga võidelnud Liis: unista, sest unistused päriselt täituvad!

Huawei
Copy
Foto: Huawei

Liis Velsker on 27-aastane noor naine, kellest on viimase paari aastaga saanud inspiratsioon paljudele noortele, maailmatuntud brändide reklaamnägu ja raamatu autor. Vaid tõsise tahtejõu ja tubli tööga on varem ülekaaluline ja depressioonis neiu leidnud armastuse iseenda vastu. Liis on Huawei värske kampaania “Kõige võimsam lugu oled sina ise” kangelane, et innustada teisigi enda inspireerivaid lugusid jagama. 

Liisu lugu, nagu ka paljude teiste oma, on lühidalt võimatu kirja panna. See algab hetkest, kui väikese Liisu süda murti vanemate lahkumineku ja vanaema kaotuse tagajärjel. “Ma ei osanud kuidagi oma tunnetega toime tulla ja neid tundeid alla surudes lõpetasin ma 130 kg kaaluva depressioonis teismelisena. Minu lugu räägib kurbusest ja eneseleidmisest ja kaalukaotusest aga mis kõige olulisem – endaga suhte loomisest, oma unistuste täitmisest!”

Tollal unistas Liis kogu südamest halli massi kuulumisest ja peenike olemisest. Ta leidis enda sõnul kogu teekonna vältel motivatsiooni eelkõige enda seest. Trennis käimine oli tema jaoks puhtalt distsipliin ja elustiil. “Depressioonist välja tulemine oli samuti üks otsus – ma otsustasin, et ei jaksa ja ei taha enam kurb olla. Tahtsin elada oma unistuste elu ja selleks pidin enda mõttemaailma muuta või olukord oleks läinud väga halvaks,” ütles Liis. Ta tegi otsuse, et kõige tähtsam on tema ise.

Kuigi rasketel hetkedel võib tekkida kiusatus alla anda, siis Liisu jaoks oli päästerõngaks tahtejõud. “Ma ei ole kunagi löönud käega. Olen sadu kordi näoli maha kukkunud, aga alati uuesti alustanud, sest ma tean, et suudan teha kõike, mida vaid soovin.”

Foto: Huawei

Liisu sõnul on motiveerivad kaasaelajad, nii teised kui ka tema ise. Selle pärast otsustaski ta rääkida enda loo Huawei kampaania raames – ta tahab, et igaüks leiaks endas julguse avaneda, jagada teistega raskeid hetki ja suuri ületusi ning leida innustavaid kaasaelajaid. Suur tee on käidud, mis Liisule praegu igapäevaselt rõõmu valmistab? “Mulle valmistab rõõmu hea tervis, et mul on kõik võimalused trenni teha ja liigutada. Mulle valmistab rõõmu mu pere ja sõbrad, kes toetavad ja armastavad mind minuna. Mulle valmistavad rõõmu koerad. Kui ma saan päevas vähemalt ühte koera musitada, ühe korraliku trenni teha ja ühe suure kõhutäie sõprade ning perega koos naerda, siis mu päev on olnud täiuslik!”

Liisu on pannud enda soovitused teistele ülekaalu ja depressiooniga võitlevatele noortele kirja värskesse raamatusse “Teekond iseendani”. “Aga lihtne nõuanne on, et õpi end tundma ja õpi end armastama. Kõige olulisem suhe siin elus on suhe iseendaga! Kui sa armastad ennast siis sa armastad ka elu ja UNISTA! Unistused täituvad!” ütles superkangelane Liis lõpetuseks.

Foto: Huawei

Jaga ka enda inspireerivat lugu spetsiaalsel veebilehel https://consumer.huawei.com/ee/campaign/yourstory/ning saad kutse motiveerivale veebiseminarile, mida korraldab Michal Woroch - ratastoolis avastaja ja reisija, kes räägib eesmärkide saavutamisest hoolimata raskustest. Huawei kampaania “Kõige võimsam lugu oled sina ise” keskendub motiveerivatele isiklikele lugudele, et julgustada inimesi vastu võtma suuri otsuseid ja tegema asju lakkamatu pühendumisega.

Copy
Tagasi üles