Otse Postimehest ⟩ Põllumeeste meeleavaldus – sõnnik Toompeale? (1)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldab 10. detsembril Toompeal meeleavalduse. Räägitakse vähemalt 101 traktorist. Piketi üks korraldaja, Põllumajandus-kaubanduskoja nõukogu esimees Olav Kreen, ei välistanud saates «Otse Postimehest» riigikogu ette ka sõnniku toomist.

Põllumajandus-kaubanduskoja nõukogu esimees Olav Kreen ei osanud täpselt prognoosida, kui palju põllumehi teisipäeval Toompeale meelt avaldama koguneb, küll aga on piketi korraldaja kindel, et riigikogu hoone esine saab rahvast täis.

«Toompeal on päris suur plats. Ma usun, et see saab põllumeeste ja nende sõpradega täidetud. Me oleme realistid ja teame, et põllumehe igapäevane töö on ikkagi põllul või laudas. Ehk siis me ei tahagi, et kõik põllumehed oma traktoritega peaksid linna tulema. Traktor on ikkagi töö tegemiseks. See hulk inimesi, kes tulevad, on pigem sümboolne [žest – toim.] rõhutamiseks, millega me tegeleme. Mis seal salata – ega tavainimene ei saagi igapäevaselt näha, mida ja kuidas me teeme,» selgitas Olav ja lisas, et põllumehe töö on lihtsalt väga spetsiifiline ja linnaelust eemal.

Meeleavalduse üheks eesmärgiks on tõmmata avalikkuse tähelepanu. Küsimusele, kas rahvasaadikute ette on oodata ka kariloomi või sõnnikut, konkreetset vastust ei tulnud. «Me oleme arutanud, et põllumeeste töö on paraku igapäevaselt sellise sõnnikuhaisu sees olemine ja aeg-ajalt tundub, et poleks paha ka siia [Toompeale – toim.] anda seda natuke tunda selleks, et oleks parem tajumine, millega põllumehed igapäevaselt peavad kokku puutuma,» nentis põllumajandus-kaubanduskoja esindaja saladuslikult.

Täispikka intervjuud saate vaadata SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles