Toompeal toimub reedel politsei- ja piirivalveameti ja Kaitseliidu õppus

BNS
Copy
Tallinn, Toompea.
Tallinn, Toompea. Foto: Erik Prozes / Postimees

Tallinnas Toompea lossi territooriumil toimub reede õhtul kell 18-24 politsei- ja piirivalveameti ja Kaitseliidu õppus «Toompea lukku».

Õhtusel õppusel harjutavad politseinikud ja kaitseliitlased Toompeal korrakaitseliste ülesannete täitmist ja kriitilise tähtsusega objekti kaitset. Õppusel harjutatakse suletud alal patrullimist, inimeste küsitlemist ja turvakontrolli ning sõidukite läbivaatust.

Linnas liikuvatele inimestele õppusega olulisi piiranguid ei kaasne, kuna kontrollitakse vaid õppuse vastumängul osalevaid inimesi ja sõidukeid. Siiski peab arvestama, et parlamendihoone vahetusse lähedusse kuuetunnise õppuse ajal ei pääse ning alalt võib kosta müra.

Õppuse tegevuskohtades võib näha aktiivset vormikandjate ja erinevate transpordivahendite liikumist. Kõik õppusel osalejad kannavad eraldusmärke. Liiklust õppuse ajaks ei suleta ja läbimäng ei tohiks inimesi oluliselt häirida. Õppusel kasutavad kaitseliitlased imitatsioonivahendeid, mis on elanikele ohutud.

Koostöö politseiga on üks Kaitseliidu rolle laiapindse riigikaitsemudeli elluviimisel. Sellised õppused on vajalikud, et tagada kriisiolukorras sujuv koostöö keeruliste ülesannete lahendamisel.

«Kaitseliidu vabatahtlikud aitavad politseinikke erinevates olukordades. Kaitseliit saab kaasa lüüa hoonete või teatud alade tugevdatud valvamisel ja sulgemisel, aga ka evakuatsiooni korraldamisel või metsaotsingutel. Tulemuslikuks koostööks tuleb ühiseid tegevusi regulaarselt harjutada,» ütles Põhja prefektuuri kriisireguleerija Janek Laaneväli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles