Eesti kiireim raudteelõik ⟩ Rongid sõidavad Turba liinil kuni 140 km/h

Postimees
Copy

Pühapäeval avati Riisipere ja Turba vahel uus raudteelõik, millel hakkab rong sõitma kuni 11 korda päevas.

Valitsus kinnitas 2017. aastal 135 miljoni euro suuruse transpordi taristuinvesteeringute programmi, suur osa sellest läks raudteetaristu arendamiseks. Programm nägi ette Haapsalu raudtee esimese etapi Riisipere-Turba vahelise lõigu ehitust, mille jaoks planeeriti 8 miljonit eurot.

Tegu on Eesti kiireima raudteelõiguga, mille maksimaalne lubatud tunnikiirus on 140 km/h. Uhiuuel üle kuue kilomeetri pikkusel Riisipere-Turba raudteelõigul hakkab rong sõitma kuni 11 korda päevas.

Riisipere-Turba raudteelõigu ehituse maksumuseks kujunes 7,72 miljonit eurot.

«Uue raudteelõigu avamine on oluline sündmus nii kohalikele kui ka kogu Eestile, sest täiesti uut raudteelõiku avatakse Eestis harva, viimati juhtus see 2011. aastal Koidula piirijaama rajamisel. Riigieelarve eelnõus on ette nähtud ka 2 miljonit eurot Haapsalu raudtee taastamise teise etapi eeltöödeks ning selle kinnitamisel oleme valmis alustama uuringute ja projekteerimisega,» kommenteeris Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee.

«Riisipere-Turba raudteeliinil ei ole reisijaid teenindatud üle 20 aasta. Turba ja Tallinna vahel hakkab mõlemas suunas sõitma 11 rongi päevas ja pealinn on Turba elanikele vaid veidi enam kui tunniajalise rongisõidu kaugusel,» ütles Elroni juhatuse esimees Merike Saks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles