Videolink.ee selle nädala film on Kirill Serebrennikovi “Leto”

Estinfilm OÜ
Copy
Kaader filmist Leto
Kaader filmist Leto Foto: videolink.ee

Cannes’i võistlusprogrammis esilinastunud ja sealt parima soundtracki auhinna noppinud “Leto / Suvi” taasloob 80ndate alguse atmosfääri, milles kujunes ja alustas oma karjääri vene kultusbändi “Kino” liider Viktor Tsoi.

Kuigi film põhineb tõsielulistel sündmustel, pole selle lähenemine mitte dokumentalistlik, vaid pigem poeetiline. Kirill Serebrennikov on siin realiseerinud kogu oma teatri- ja filmilavastaja mitmekülgsuse. Ühelt poolt on see õrn ja tundlik armastuslugu, teiselt poolt aga eksperimentaalse teatri elementidega postmoderne rock-ooper või vene konteksti asetatud “La-la-land”, omamoodi reekviem kojameeste ja valvurite põlvkonnale, kes hallis nõukogude argipäevas võisid kogeda kordumatut ja siiani vastukajavat maagiat ning fantaasiamaailma.

Samal ajal kui Nõukogude multikates hoidsid loomad kätest kinni ja kosmonaudid tiirlesid ümber Maa, teadsid kõik, et tegelikud viimased kangelased tegutsesid vene põrandaaluses rokimaailmas ja vallutasid kitarrid käes kõigi isemõtlejate südamed. Siit nad tulevad: Viktor Tsoi, Maik Naumenko ja palju teised Kino loo järgi nime saanud filmis “Leto”, ehk “Suvi”. Rohkelt suuri tundeid, venekeelset rokki ja sürreaalseid muusikanumbreid filmis, mis lahutab meelt, aga on ka mõtlemapanev. 

Viktor Tsoid mängib hämmastava sarnasusega Teo Yoo, kellel on korea päritolu nagu ka Kino lahkunud liidril. Lavastaja Kirill Serebrennikov on aga Venemaa üks tuntumaid režissööre ja teatrilavastajaid, kellest on (ilmselt alusetute) korruptsioonisüüdistuste eest vahi alla võtmise tõttu saanud praegu Venemaal riigivastase liikumise sümbol. Film esilinastus Cannes'i festivali võistlusprogrammis. 

Režissöör: Kirill Serebrennikov
Peaosalised: Teo Yoo, Irina Starshenbaum, Roman Bilyk
Venemaa, Prantsusmaa 2018
Filmi pikkus: 02:06

Vaata treilerit ja filmi kohta lähemalt siit:

https://videolink.ee/toode/suvi/

Kaader filmist Leto
Kaader filmist Leto Foto: videolink.ee

Paljude lemmik Stellan Skarsgård auhinnatud draamas “Kui me hobusevargil käisime”.

Uutest filmi on kättesaadav nüüd norra režissööri Hans Petter Molandi “Kui me hobusevargil käisime”.

Vahel tundub, et sa ei tea oma naabritest mitte midagi. Filmi peategelane Trond on juba vana mees, kui ta äkki tunneb ära oma naabrimehe, keda ta teadis juba 50 aastat varem. See äratundmine talle aga rõõmu ei too, sest mälust vallandub tõeline  mälestuslaviin oma kadunud isast, reetmisest ja esimesest armastusest ohtlikul sõjaajal ja pärast seda. "Kui me hobusevargil käisime" mõjub nagu eepiline ajalooline põnevusromaan, kuna põhinebki hinnatud ilukirjandusteosel. Üle aastakümnete ulatuva filmiloo lavastajaks on norra tuntud ja tunnustatud režissöör Hans Petter Moland. 

Film esilinastud Berliini filmifestivalil, kus võitis parima operaatoritöö preemia ja seejärel sai terve rea norra riiklikke filmiauhindu Amandasid, võites parima filmi, režii, kaameratöö, muusika ja meeskõrvalosa preemiad. 

Peaosalised: Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann, Danica Curcic
Norra 2019
Filmi pikkus: 02:02

Telli film siit:

https://videolink.ee/toode/kui-me-hobusevargil-kaisime/

Kaader filmist Hobusevargil
Kaader filmist Hobusevargil Foto: videolink.ee
Kaader filmist Hobusevargil
Kaader filmist Hobusevargil Foto: videolink.ee

Pettsonil ja Findusel on maailma parimad jõulud

Lastele on videolink.ee keskkonnal pakkuda jõulufilm Pettsonist ja Findusest.

Vanad seiklustejanulised sõbrad Pettson ja Findus on tagasi. Jõulude lähenedes kasvab kass Finduse ootusärevus, sest ta tahaks maailma parimaid jõule - kuuske ja kinke ja suurt söömaaega ja.. ühesõnaga, kõike! Äkki juhtub aga nii, et ta peremees Pettson väänab jala välja ja plaanidel on kriips peal. Tuleb hakata midagi välja mõtlema.. 

Pettsoni ja ta kassi Finduse teine lugu segab taas nutikalt animatsioonitehnikat mängufilmiga, et tuua teieni üks tõeliselt südamlik lugu sõprusest ja sellest, kuidas raskes olukorras hakkama saada. Ja üldse võiks inimesed oma kassidega rohkem rääkida, sest nii tuleb vahel päris häid mõtteid!

Režissöör: Ali Samadi Ahadi
Peaosalised: Ali Samadi Ahadi, Ali N. Askin, Petra Beck
Saksamaa 2016
Filmi pikkus: 01:20

Vaata filmi:

https://videolink.ee/toode/pettson-ja-findus-maailma-parimad-joulud/

Kaadres filmist Pettson ja Findus
Kaadres filmist Pettson ja Findus Foto: videolink.ee
Copy
Tagasi üles