Tallinn kutsub kinnistuomanikke kõnniteid liivatama

Copy
Libe tänav, libedus, kergliiklustee.
Libe tänav, libedus, kergliiklustee. Foto: Mailiis Ollino

Kuna eeloleval ööl ja lähipäevil on oodata õhutemperatuuri langust, kutsub Tallinn kinnistuomanikke üles libedusetõrjet tegema.

Abilinnapea Kalle Klandorf sõnas, et kuna just jalakäijad on libedusega kõige kaitsetumas olukorras, siis kavatseb linn rohkem tähelepanu pöörata eraomandis olevate kõnniteede ja kõnniteelõikude lumekoristusele. «Kõnniteid tuleb puhastada ja libedust tõrjuda mitte ainult hommikuti, vaid sõltuvalt ilmastikuoludest ja vajadusest. Seepärast on mupol ülesanne kaardistada kõige ohtlikumad piirkonnad ning vajadusel teha ettekirjutus või teatis ja kui sellest ei piisa, siis tuleb trahvida,» ütles Klandorf.

Prognoosi kohaselt hakkab teisipäeva õhtul ilm selginema, õhutemperatuur langeb miinuspoolele ning niisked teepinnad muutuvad libedaks. Kolmapäeval püsib temperatuur samuti nulli kandis ning teedel on libeduse oht.

Tallinna Keskkonna- ja kommunaalameti ning linnaosavalitsuste lepingupartnerid juba teevad ennetavalt libedusetõrjet kloriidide ja graniitsõelmetega ning on valmis kiiresti reageerima.

Kui linn hoolitseb sõiduteede ning umbes 20 protsendi kõnniteede ja kergliiklusteede libedusetõrje eest, siis 80 protsendi kõnniteede hooldus on korteriühistute või kinnistuomanike õlul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles