Tanel Kiik peab jätkuvalt apteegireformi esialgset plaani õigeks (2)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Sotsiaalminister Tanel Kiik.
Sotsiaalminister Tanel Kiik. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalminister Tanel Kiik (Keskerakond) ütles «Aktuaalse kaamera» otse-eetris, et ta peab algset apteegireformi oluliseks ja õigeks algatuseks ning praeguste reformi muudatustele saadab sotsiaalministeerium ettepanekud sotsiaalkomisjonile.

«Pean jätkuvalt 2014. ja 2015. aastal riigikogu poolt algatatud apteegireformi oluliseks ning õigeks algatuseks. Maandamaks kriitikute poolt välja toodud teoreetilist riski, et üleminekuperioodil proviisorapteekidele võiks ravimite kättesaadavus väheneda, oleks mõistlik viia reform ellu etapiviisiliselt,» lausus Kiik ja lisas, et ta on vastava ettepaneku juba varem esitanud valitsuskoalitsiooni töörühma liikmetele ning nüüd edastatakse see konkretiseeritud kujul ka sotsiaalkomisjonile. «Samuti jätkab sotsiaalministeerium vajalike seadusemuudatuste menetlemist ja ettevalmistamist ravimite kättesaadavuse parandamiseks ning tarneraskuste negatiivsete tagajärgede leevendamiseks,» selgitas Kiik ning ta on kindel, et need küsimused on olulised ka riigikogu sotsiaalkomisjoni liikmetele ja parlamendile tervikuna.

Küsimusele, kuidas suhtuks sotsiaalminister sellisesse plaani, et kinnistatakse hulgimüüjate praegune seis, aga edaspidi saavad turule tulla ainult proviisorapteegid, vastas ta, et praeguse olukorra jätkumist ta ei toeta. «Antud küsimuses koalitsiooni töörühmas oli tõesti enamuse arvamus minna seda reformi n-ö tagasi pöörama, aga oli ka neid, kes arvasid siiski, et reform on mõistlik ja vajalik,» lausus Kiik ning tema arvates nüüd tulebki arutada, kas leitakse mingisugune kompromisslahendus, sujuvama üleminekuperioodi, kuid tänase olukorra tsementeerimist ta ei toeta, kuna sel juhul ei liiguta edasi. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles