Kontaktläätsede kandjate ellujäämisnipid aastalõpupeol

Copy
Foto: OC Vision SIA

Kätte on jõudnud aastalõpp, mil toimub palju erinevaid üritusi ja pidusid. Pikad ärkvelolekutunnid võivad kontaktläätsede kasutajatele olla suureks väljakutseks. Liiga kaua järjest kontaktläätsi kandes võivad silmad aga kuivaks muutuda. Kui plaanid jääda pikemaks ajaks kodust eemale, siis ära unusta kaasa võtta uusi läätsi või läätsekonteinerit ning ka läätsevedelikku. Enne kontaktläätsede eemaldamist ja silma panemist on kindlasti oluline leida koht, kus saad käsi pesta. On rida asju, mida kontaktläätsede kasutajad peavad just pühade ajal meeles pidama, et säiliks hea enesetunne ning koos pere, sõprade ja kolleegidega veedetud aeg oleks tore. Tutvu kontaktläätsede e-poe www.lensor.ee nõuannetega!

KANNA KAASAS VARULÄÄTSI!

Kui lähed mõnele üritusele või peole, ei või iial teada, kuidas kõik kulgeb ja mis kell koju jõuad. Seetõttu on oluline, et sul oleks alati kaasas varukontaktläätsed. Siis oled kindlustatud uue kontaktläätsepaariga ka juhul, kui tegu on „aasta peoga“, millejärgselt veedad öö kolleegi diivanil. Kui kannad kuuajalisi kontaktläätsi, pane kindlasti enne üritust kotti kontaktläätsede konteiner ja vedelik – see võimaldab läätsede desinfitseerimise öösel ning su hommik algab puhaste läätsede ja suurepärase tujuga.

KUI TUNNED EBAMUGAVUST, SIIS TEGUTSE!

Läätsi on ühepäevaseid, nädalasi või kuuajalisi – me kõik valime enda jaoks sobivaimad. Sellele vaatamata veendu, et alati oleks käepärast ka varuläätsed vältimaks ebamugavust, silma kuivust või raskusi silmade pilgutamisega. Need on tundeid, mida sa kindlasti ei soovi pühade ajal kogeda! Lisaks saab kasutada ka niisutavaid silmatilkasid, mis aitavad sageli enesetunnet parandada. Silmatilgad on aga ajutine lahendus, mis võib vaid pisut pikendada läätsede väljavahetamise aega. Kui pidu venib pikaks, siis on vaja oma silmadele puhkust anda. Sellisteks puhkudeks tasub kaasas kanda prille, mis aitavad peo lõpupoole mugavustunnet säilitada.

ÄRA PESE LÄÄTSI VEEGA!

Kraani-, vihma- või joogivesi kahjustavad kontaktläätsi. Vesi sisaldab palju baktereid, seetõttu eemalda kontaktläätsed enne dušši alla minekut. Lisaks puutuvad pikaajaliselt kantavad läätsed kokku ümbritseva keskkonna bakteritega, neid ei tohi kasutada ka saunas või ujulas. Läätsede eemaldamata jätmisel esineb suur infektsioonioht.

ÄRA AITA KAASA BAKTERITE ARVU SUURENEMISELE!

Kuigi see võib kõlada imelikult, on siiski inimesi, kelle arvates on hea mõte kontaktläätsi keele või sõrmedega puhastada. See ei ole kindlasti parim viis! Vastupidi – see soodustab bakterite sattumist silma ning suurendab infektsiooniohtu.

EEMALDA KONTAKTLÄÄTSED ENNE MAGAMAMINEKUT!

Olgem ausad – iga kontaktläätsede kandja on kasvõi kord elus uinunud läätsedega. See ei ole siiski soovitatav. Kontaktläätsedega magamine mõjutab silma sarvkesta hapnikuga varustamist. Läätsed kleepuvad sarvkesta külge ning tõkestavad hapnikuvahetust, mis suletud laugude tõttu on niigi häiritud. Lisaks on pikaajaliselt suletud silmad, mida katavad kontaktläätsed, tänu niiskusele ja soojusele hea keskkond mikroorganismide paljunemiseks.

Kontaktläätsed on mugav nägemise korrigeerimisvahend, mis on jõulude ja uusaasta ajal ka suurepärane aksessuaar – eriti siis, kui sulle meeldivad värvilised kontaktläätsed. Ebamugavuste vältimiseks nii aasta tähtsaimatel pidustustel kui ka igapäevaselt tasub aga kindlasti järgida eelnevaid nõuandeid.

Foto: OC Vision SIA

Et sa ei peaks veetma pühi kontaktläätsedeta, pakub e-pood www.lensor.ee Postimehe lugejatele kahte unikaalset sooduskoodi: KINGITUS47 ja EXTRAKINGITUS14. Koodiga KINGITUS47 saate 47% allahindlust mistahes ostu puhul (ei kehti koos teiste soodustustega). Kui näed veebipoes toodet, mis on juba allahinnatud, siis kasuta koodi EXTRAKINGITUS14, mis annab täiendava soodustuse 14%. Näiteks juhul, kui tootel on juba 35% soodustus, saad koodi abil soetada e-poest www.lensor.ee soovitud toote pea poole hinnaga ehk 49% soodsamalt.

Osta maailma parimate brändide kontaktläätsi madalama hinnaga ja säästa raha jõulukingituste jaoks! Saatmine on muidugi tasuta.

12. Detsembril toimus Lätis E-kaubandus Auhinnad 2019. Veebipood www.lensor.eu teenis kontaktläätsede ja prillide kategoorias auhinna “Parim ning enim väärtustatud veebipood”.

Ilusaid pühi!

Copy
Tagasi üles