Ravimiseaduse jõustudes kaoks enamiku linnade apteekidest kohapealne ravimivalmistamine

Copy
Apteek.
Apteek. Foto: Saarte Hääl

Proviisoriapteekide nõuet tühistavasse eelnõusse on sisse kirjutatud mitu teist muudatust, mis teevad ravimiste kättesaadavuse keeruliseks ka maakonnakeskustes, näiteks ei pea sealsed üldapteegid töötama vähemalt 40 tundi nädalas ning neil kaob kohustus kohapeal ravimeid valmistada. 

Nädalas vähemalt 40-tunnine lahtiolekuaeg ja kohustus ravimeid valmistada oleksid kohustuslikud vaid üle 20 000 elanikuga linnades asuvatele üldapteekidele: Tallinn, Tartu, Narva, Pärnu ja Kohtla-Järve, edastas «Aktuaalne kaamera». Teistes linnades asuvad apteegid peavad eelnõu seaduseks saamisel hakkama tellima ravimeid just nendest viiest linnast, mis tähendaks, et Võru ja Paide inimesed hakkaksid edaspidi apteegis valmistatud ravimeid saama Tartust ning saarlased Pärnust. 

Muudatus puudutab ka väiksemaid haiglaapteeke, mis peavad hakkama lasteravimeid tellima suurtest linnadest, isegi kui neid võib kiiresti vaja minna. 

Aastas valmistatakse apteekides 100 000 annust ravimeid, peamiselt on tegu lastele mõeldud nohusalvidega,  nahakreemidega, aga ka väikelastele ja imikutele sobival kujul ravimitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles