Video ⟩ Luhtunud muinasjutureis: ukraina töölised jäid Tallinna lennujaama lõksu (1)

Jekaterina Minkova
Copy

Sel aastal on Tallinnas lennujaamas Ukrainast tulnutele kehtestatud juba üle poole tuhande riiki sisenemise keelu. Piirivalvurid nimetavad lende Ukrainast «muinasjutureisideks», sest nendega saabub Eestisse illegaalne tööjõud.

Ihor Kozatšok (51) ning tema sõbrad Rostislav ja Sergei saabusid otselennuga Kiievist Tallinna 24. juulil. Lõuna-Ukraina linnast Hersonist pärit mehed olid varem Eestis töötanud, ent nende viisad aegusid juunis ning nad läksid koju puhkusele.

Eesti piirivalvet ei veennud meeste väited, et nad saabusid siia puhkust pikendama. Neil olid küll kaasas tennisereket ja ujumislestad, aga mitte piisavalt raha puhkuseks. Piirivalvele ei meeldinud ka nende jutt, et nad ööbivad oma endise ülemuse juures. Mehi riiki ei lastud ning nad veetsid öö lennujaama rahvusvahelisel alal, süües kodust kaasa võetud leiba ja vorsti. Kaks päeva hiljem olid nad sunnitud sama lennuga tagasi Kiievisse lendama.

Postimees jälgis lõksu jäänud Ihori ja tema sõprade ning samuti Ukrainast Eestisse tööle tulnud kokk Pavlo elu Tallinna lennujaamas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles