Raekojas sai ligi 30 tallinlast kätte Eesti kodaniku tunnistused

Copy
Raekojas sai ligi 30 tallinlast kätte Eesti kodaniku tunnistused. Fotol Kristian Jaani.
Raekojas sai ligi 30 tallinlast kätte Eesti kodaniku tunnistused. Fotol Kristian Jaani. Foto: Reelika Riimand/PPA

Põhja prefekt Kristian Jaani ja Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart andsid pidulikul tseremoonial üle Eesti kodaniku tunnistused 28 Tallinna elanikule.

«Eesti on väike ja kokkuhoidev riik, iga inimene on tähtis, iga kodanik on tähtis. Kaunil jõulueelsel ajal on rõõm tervitada teid ja teie peresid siin, Tallinna Raekoja ajaloolises kodanikesaalis ning õnnitleda teid Eesti kodanikeks saamise puhul,» ütles Jaani politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja vahendusel.

Kristian Jaani ja Mihhail Kõlvart annavad üle Eesti kodaniku tunnistused.
Kristian Jaani ja Mihhail Kõlvart annavad üle Eesti kodaniku tunnistused. Foto: Reelika Riimand/PPA

Kõlvart sõnas oma tervituskõnes, et nii nagu Tallinna linnakodanikel olid juba keskajal oma privileegid ja kohustused, on need ka Eesti kodanikel. «Riik kaitseb oma kodanikke ja kodanikud on valmis oma riiki kaitsma. Eesti riigi moodustavad kodanikud ja kodanikena on teil võimalus Eesti arengusse panustada ja riigi tuleviku kujundamisel kaasa rääkida. Teie oletegi üks osa Eesti Vabariigist,» ütles Kõlvart.

Mihhail Kõlvart kõnet pidamas.
Mihhail Kõlvart kõnet pidamas. Foto: Reelika Riimand/PPA

Sel aastal esitati mullusega võrreldes enam taotlusi Eesti kodakondsuse saamiseks. Tänavu on esitatud 853 taotlust, neist 587 Tallinnas ja Harjumaal. Mullu esitati kogu aasta jooksul 746 taotlust, neist 466 Tallinna ja Harjumaa elanikud. Suurem osa taotlejatest ei omanud varasemalt kindla riigi kodakondsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles