FOTOD ⟩ MTA konfiskeeris Jüris üle 60 kilogrammi erinevaid uimasteid (5)

Postimees
Copy
Konfiskeeritud uimastid.
Konfiskeeritud uimastid. Foto: MTA

Maksu- ja tolliameti (MTA) narkotalituse uurijad pidasid 1. detsembril Jüri alevikus Pärna teel kinni kolm Eesti kodanikku, keda kahtlustatakse enam kui 60 kilogrammi erinevate narkootiliste ainete ebaseaduslikus käitlemises.

Kinnipidamisel konfiskeeriti ligi 54 kilogrammi amfetamiini, kaks kilogrammi kokaiini ja 10 kilogrammi ecstasyt (MDMAd), mille eest tänavamüügis oleks teenitud ligikaudu 1,5 miljonit eurot. Uurimise käigus selgitatakse välja, kas kõik leitud ained olid mõeldud Eesti turule, teatas MTA.

MTA narkotalituse juhi Raul Koppelmaa sõnul laekus informatsioon, et kõnealusel aadressil võivad isikud käidelda ebaseaduslikult suuri koguseid narkootilisi aineid, juba mõned kuud tagasi. «Narkootikumide vastasel võitlusel on iga vihje ja informatsioon väga oluline ja kõiki neid kontrollitakse täie tõsidusega,» ütles Koppelmaa pressiteate teel.

Järgmisel päeval peeti kahtlustatavatena kinni Harjumaal kaks Läti kodanikust kullerit ning selgus, et narkoootilised ained transporditi Eestisse Lätist.

Konfiskeeritud uimastid.
Konfiskeeritud uimastid. Foto: MTA

«Viimase aasta vältel on nii MTA kui ka keskkriminaalpolitsei pidanud kinni mitmeid inimesi, kes käitlevad korraga kilo või enamgi ülipuhast kokaiini. Neist enamik on tänaseks juba ka karistada saanud. Eesti elatustaseme tõusuga tõuseb ka nõudlus kallimate narkootikumide, näiteks kokaiini järele. Seda nõudlust asus esmaste kogutud tõendite põhjal täitma ka seesama kolmeliikmeline grupp, kel nüüd tulebki vahi all olles analüüsida, kas mõned tuhanded teenitud eurod kaaluvad üles potentsiaalselt kümne või enama aasta pikkuse vangistuse,» sõnas riigiprokurör Vahur Verte.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi MTA ning juhib riigiprokuratuur.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles