LoftOffice pakub ettevõttele kuluefektiivset ja atraktiivset pinda

Copy
Foto: Hammerhead OÜ

2020. aasta suvel valmib Kadaka äripiirkonnas multifunktsionaalne K3 LoftOffice ärihoone, mis pakub mugavaid pindu nii suurtele kui väikestele ettevõtetele. K3 hoones on olemas kõik vajalik laost ja kontorist kaubanduspinnani.

Kadaka äripiirkond on olnud pikalt ettevõtjate poolt armastatud. 1960ndatel aastatel koondusid sinna mitmed suured ettevõtted nagu Norma, Talleks ja Klementi. Sellest sai alguse tööstuspiirkond, mis tänaseni oma atraktiivsuse säilitanud. Tänu piirkonna pikale ajaloole on harjunud ka kliendid sealt erinevaid teenuseid otsima.“See on Lääne-Tallinna kõige laiema mõjuga äripiirkond, kuhu on kokku koondunud väga paljud ettevõtted, mis üheskoos moodustavad ettevõtluskeskkonna. Ettevõtjad eelistavad tegutseda nii koostööpartnerite kui konkurentidega samas keskonnas,” kirjeldab Hammerhead OÜ juhatuse liige Allan Kool Kadaka äripiirkonda sümbioosi. Ka Hammerheadi mitmed arendused on seal piirkonnas – K1, K2 ja nüüd peagi ka K3 hoone.

Foto: Hammerhead OÜ
Foto: Hammerhead OÜ

Efektiivne ettevõtjale ja mugav kliendile

Kool selgitab, et nii Stock Office kui ka Loft Office kontseptsioone läbiv märksõna on efektiivsus läbi üüripinna optimaalse kasutuse: “Kui ettevõtte kontor, kauplus, teeninduspind ja ladu on samal aadressil, saab ettevõtja kokku hoida tööjõukuludelt, sest personali on reeglina vaja vähem. Lisaks saab klient alati paremini teenindatud, kuna ühes kohas on ettevõtte kogu kompetents, aga ka kogu sortiment. Otsused tehakse kohapeal, sest nii meeskond, kui juhid on kohal.” Ka parkimislahenduste loomisel on mõeldud nii tarnijale, ettevõtjale kui kliendile.

Foto: Hammerhead OÜ

Ka klient tajub mugavust ja teenindamise kiirust, kuna saab kauba või teenusega tutvuda, dokumendid vormistada, kauba kohe kätte ja ka hilisemad järelteenindusega seotud teenused samast kohast. Lisaks on K3 äripinnad eeliseks teiste konkurentide ees – pinnad on uued ja esinduslikud, ligipääsetavus ja nähtavus on parem.

Foto: Hammerhead OÜ
Foto: Hammerhead OÜ

Miks K3?

Hammerheadi äripindade eripära seisneb Kooli sõnul selles, et pakuvad väikestele ettevõtetele pinda, mis kannab endas erinevaid kasutusotstarbeid nagu kontor, müügisaal ja ladu. See aitab ettevõttel toimida traditsioonilisest tõhusamalt. “Ettevõtte üksuste eraldi paiknedes on ettevõtte igapäevatöö korraldamine tunduvalt tülikam, aga ka kulukam,” tõdeb ta, “Kui kõik tegevused asuvad samades ruumides, on ettevõtte töö efektiivsem nii personali, kliendi kui ettevõtte juhtimise seisukohalt vaadatuna.”

K3 Loft Office hoone on eriline just seetõttu, et seal leiavad ideaalse kodu ka päris väikesed ettevõtted, kelle kontorivajadus ehk kõigest 25 ruutmeetrit, aga otsivad sinna juurde ka väikest ladu. K3 ärihoone esimesel korrusel on kaubanduspinnad, ent teisel kontorid. Kui pinnad ei asu esimesel korrusel, on kasutusmugavus olemas tänu kaubaliftile. Kliendi tee ei ristu kauba teekonnaga, kuna kliendile ja kaubale on loodud erinevad koridorid ja trepikojad.

Ärikeskuse esimesele korrusele luuakse peamiselt tänavalt otsesissepääsuga 100-200 ruutmeetri suurused äripinnad, mille põhilisem kasutusviis on suunatud kaubandusele ja teenindusele. Seda tüüpi uued hooned Tallinnas sisuliselt puuduvad, pisikesi mikroettevõtteid on seevastu jällegi kõige rohkem.

Foto: Hammerhead OÜ

Ärikinnisvaraturg langust ei näita

Tallinna kinnisvaraturg on mõõdukalt aktiivne ja Tallinna ärikinnisvaraturg ei erine kinnisvaraturust tervikuna muu poolest, kui nõudluse ja pakkumise vahekorrast, selgitab Hammerhead juhatuse liige. “Büroopinda on Tallinnas pakkumisel rohkem, kui meie rajatavaid kolm-ühes pindasid. Reegel on endiselt selline, et nõudlus mõnevõrra ületab pakkumist ja kui uus hoone saab valmis, on see ka välja üüritud,” kirjeldab ta hetkeseisu. Kinnisvaraturu aktiivsuses pole lähema aasta-paari jooksul langust Kooli sõnul näha, pigem on oodata mõningast aktiivsuse kasvu.

Tutvu K3 LoftOffice lahendustega projekti kodulehel.

Copy
Tagasi üles