Tanel Kiik koalitsioonist: lappimisega on tegeletud rohkem kui oleks mõistlik (9)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tanel Kiik
Tanel Kiik Foto: Kuvatõmmis videost.

Sotsiaalminsiter Tanel Kiik (Keskerakond) ütles ETV saates «Esimene stuudio,» et koalitsiooni luues oli ette teada väljakutsete rohkus ning liialt palju on valitsusliit tegelenud koalitsiooni küsimuste lappimisega.

Kiige sõnul olid tänast koalitsiooni luues paljud väljakutsed juba ette teada. «Loomulikult, kui on erakond, kes ei ole olnud kunagi koalitsioonis, kes on kogu oma eksisteerimise aja olnud opositsioonis, harjunud selle retoorikaga, harjunud selliste vastandustega. See üleminekuperiood koalitsioonierakonnaks võtab aega,» lausus Kiik. 

«Täna ma ütleksin tõesti, et on olukord, kus ollakse ühe jalaga koalitsioonis, ühe jalaga opositsioonis,» rääkis Kiik, kuid ta arvab, et valitsuse hea tervise ja pikaajalise jätkusuutlikkuse huvides on selgem see, kui tullakse kahe jalaga koalitsiooni.

«Iga selline olukord, iga selline vahejuhtum, suurem või väiksem, sise- või välispoliitiline lööb täiendava mõra koalitsiooni tervisesse ja eks nende koalitsiooni küsimuste lappimisega, koosolekutega, on kõigi kolme erakonna esimehed ja ka juhatuse liikmed pidanud tegelema oluliselt rohkem kui oleks mõistlik,» ütles sotsiaalminister.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles