Lux Expressi buss sõitis Venemaal jalakäijale otsa, inimene hukkus sündmuskohal

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Lux Expressi buss.
Lux Expressi buss. Foto: Joakim Klementi

Eile hilisõhtul sattus Peterburist Tallinna teel olnud Lux Expressi buss liiklusõnnetusse, keset maanteed kõndinud ja bussiga kokku põrganud jalakäija hukkus sündmuskohal.

Bussijuht andis tööandjale infot, et Kipeni ja Glukhova külade vahelisel lõigul kõndis keset maanteed jalakäija, kellega juhil ei õnnestunud kokkupõrget vältida. Bussifirmale teadaolevalt olid õnnetuse hetkel ilmastikuolud raskendatud tugeva tuule ja vihmasaju tõttu. Õnnetuse üksikasjade väljaselgitamiseks algatati uurimine.

Bussijuht, kel on vastava kategooria kehtiv sõiduõigus ja kes oli õnnetuse hetkel kaine, teenindas liini Peterburi–Tallinn, väljumisega Peterburist kell 22.00. Bussis viibinud reisijatel ei olnud vigastusi ja tänu konkureeriva ettevõtte bussijuhtidele jõudsid reisijad õigel ajal oma sihtpunkti Tallinna.

Kuigi õnnetuse üksikasjad selgitab uurimine, on Lux Expressi juhatuse liikme Janno Ritsbergi sõnul selline õnnetus raske läbielamine bussijuhile ja reisijatele, rääkimata hukkunu lähedastest. «Palume reisijatelt ebameeldivuste pärast vabandust ja avaldame õnnetuses hukkunu omastele kaastunnet,» ütles Ritsberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles