Politsei pidas Tallinnas kinni Venemaa «seadusliku varga» (1)

rus.postimees.ee
Copy
Viktor Žarinov.
Viktor Žarinov. Foto: Venemaa uurimiskomitee

Politsei pidas kolmapäeval Tallinnas kinni Venemaa kriminaalse maailma hierarhia kõrgel kohal oleva «seadusliku varga» Viktor Žarinovi, hüüdnimega Cesar ja saatis ta Venemaale.

«Politsei pidas ta kinni ja saatis viisarežiimi rikkumise pärast Eestist välja,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Venemaa uudisteportaali PrimeCrime andmetel osalesid Žaroinovi kinnipidamise operatsioonis ka Interpoli ja Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse FSB töötajad.

36-aastane Žarinov varjas ennast Euroopas pärast seda, kui ta kuulutati tänavu Venemaal kahe Uljanovski elaniku röövimise pärast tagaotsitavaks. Uurimisandmetel võttis Žarinov kahelt ärimehelt ebaseaduslikult vabaduse ja lasi neid Nižni Novgorodis ja Tšeboksaris ebaseaduslikult kinni pidada. Inimröövi eesmärk oli sundida ärimehi andma ühes ettevõttes kontroll kriminaalse grupeeringu kätte.

Venemaa uurimiskomitee andmetel tõusis Viktor Žarinov Venemaa kuritegelikus maailmas kõrgeimale astmele – «seadusliku varga» staatusesse 2013. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles