Koguva sadam ärkab tuleval aastal viimaks ellu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koguva sadama taastajad lubavad, et seal on kindlasti ruumi kohalikele kalameestele.
Koguva sadama taastajad lubavad, et seal on kindlasti ruumi kohalikele kalameestele. Foto: Küllike Rooväli/Postimees

Vahetult enne jõule võttis valitsus vastu korralduse Muhumaa Koguva sadama akvatooriumi piiride määramiseks ning seega on nüüd sadama taassünniks tee viimaks valla.

Sadama omaniku, MTÜ Ankur juhatuse liikmete Endel Noore ja Ragnar Põllu sõnul oli valitsuse värske korraldus üks viimaseid juriidilisi samme Koguva sadama registreerimisel ametliku sadamana, kirjutab Meie Maa. Õige pea registreeritakse see nagu kord ja kohus sadamaregistris, taotlus selleks on juba esitatud.

«2012. aasta hooajal avatakse sadam navigeerimiseks, mis on ühe pika ajalooga sadama teine tulemine ja taassünd,» rõõmustas Põllu.

Ühes sadama taasavamisega on MTÜ Ankur eestvedajatel suured plaanid avada kevadel sadamas saarte merendus- ja kalandustraditsioone tutvustav muuseum. Noor ja Põllu rääkisid, et selleks rekonstrueeritakse vana mõrrakuur, kus hakatakse eksponeerima vanu kalapüügiriistu ja -varustust. Seintele pannakse nii vanemat kui ka uuemat pildimaterjali.

Veesõidukeid mahub sadamasse ca 20–25 sõltuvalt aluste suurusest. Pärast ametlikku avamist hakkab Koguva sadam tööle külalissadamana, kuid endiselt on sadamas ruumi ka kohalikele kaluritele.

MTÜ Ankur sai ettevõtluse arendamise sihtasutuse piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist Koguva kalasadama rekonstrueerimiseks 7,5 miljonit krooni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles