Venemaal vahistati paadiga Eestisse pääseda üritanud marurahvuslane (2)

BNS
Copy
marurahvuslase Vjatšeslav Datsik.
marurahvuslase Vjatšeslav Datsik. Foto: Belinsky Yuri/ITAR-TASS/Scanpix Baltics

Vene kohus võttis kolmapäeval vahi alla marurahvuslase Vjatšeslav Datsiku seoses kriminaalasjaga, mis hõlmab Vene-Eesti piiri ebaseaduslikku ületamist, teatas Interfaxile Leningradi oblasti Slantsõ linna kohtu pressiteenistus. 

«Kaks inimest on seoses riigipiiri ebaseaduslikku ületamist puudutava juhtumiga kaheks kuuks vahi alla võetud,» vahendas pressiteenistus. 

Varasemate teadete kohaselt pidasid piirivalvurid Datsiku ja tema sõbra kinni, kui nad üritasid paadiga Eestisse sõita. Juhtumi suhtes algatati kriminaalasi.

Vene Föderaalse Julgeolekuteenistuse Peterburi ja Leningradi oblasti piirivalvedirektoraat keeldus Interfaxile kommentaare andmast. 

Meedia andmeil püüdis Datsik aidata oma sõbral riigist lahkuda ja «näitas talle marsruuti läbi Narva».

Hüüdnime Punapäine Tarzan all tuntud marurahvuslane ja reegliteta võitluskunstide harrastaja Datsik on ka varem kuritegusid toime pannud.

2007. aastal leidis kohus ta olevat süüdimatu ja saatis ta pärast tervet rida kallaletunge ja rööve psühhiaatrilisele ravile.

2010. aastal viidi Datsik üle Leningradi oblasti psühhiaatriakliinikusse, kust ta põgenes Norrasse. Sealt tagasi saadetuna mõistis kohus ta viieks aastaks vanglasse.

Pärast vabanemist 2016. aastal naasis Datsik oma kodulinna Slantsõsse, kirjutas Interfax. 

Kaks aastat hiljem oli mees aga taas vanglas, olles mõistetud süüdi huligaansuses, vägivaldses kallaletungis ja sisenemises eravaldusse vägivalla ähvardusel. 

Kohus leidis, et Datsik tungis kahte korterisse Peterburi linna Vassili saare ja Petrogradi rajoonides. Ta ründas korteris olnud inimesi metallvarvaga, peksis naisi ning röövis nende raha ja mobiiltelefonid. Ajakirjanduse andmeil võitles naised alasti õue sundinud Datsik sel viisil prostitutsiooniga.

Datsik, kes mõisteti rünnakute eest kolmeks ja pooleks aastaks vangi, vabanes 2019. aasta veebruaris, kui Peterburi kohus pehmendas tema karistust ja vabastas ta seoses karistuse ärakandmisega. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles