VIDEOLINK.ee NÄDALA FILM: Võõrkeelse filmi Oscari nominent "Armastuseta"

Estinfilm OÜ
Copy
Foto: Estinfilm

ARMASTUSETA

Rež: Andrei Zvjagintsev

Venemaal on asjad hapud, ja seda näitab väga raputaval moel ka Venemaa praegune esirezissöör Andrei Zvjagintsev. Kui vanemate lahutustüli peale otsustab ühtäkki kodust lahkuda 12aastane Aljoša. Vanemad avastavad ta kadumise alles kaks päeva hiljem, ja järgneva otsimisaktsiooni käigus paljastuvad inimeste tõeline pale. Kaasaja urbanistlikus Moskvas – keskkonnas, kus saatus soosib vaid julmemaid ja tugevamaid –, on elanikud oma inimlikkuse minetanud ja järele on jäänud armastuseta maailm.

„Armastuseta“ oli üks 2017. aasta hinnatumaid filme, rabavalt lihtne, aus ja südamesse lõikav teos, mis võitis muuhulgas Cannes’sist Žüriipreemia ja oli ka parima võõrkeelse filmi Oscari nominent.

Foto: Estinfilm

PAARITERAAPIA ALGAJATELE

Rež: Alessio Maria Federici

Petmine on üks hirmus keeruline asi. Kaksikelu nõuab rohkelt logistikat ja peensusteni pika tuunitud oskust läbida iga valedetektori test, mille seaduslik teinepool või mõni töökaaslane ehk sõber sulle igal ajahetkel korraldada võib. Selline asi võtab ju närvid läbi! Sama tõdemuseni jõuavad ka Viviana ja Modesto, keda on haaranud keelatud kirg, ja kes ei oska enam oma tundepuntraga teha muud, kui viia see perekonnanõustaja jalge ette. See Itaalia komöödia peaks sobima igaühele, kes tahab oma ellu natuke rohkem, khm, põnevust, aga eelistab seda kogeda kodust lahkumata.

Foto: Estinfilm

VIPLALA

Rež: Tim Oliehoek

Need, kes veel Viplalaga tuttavad pole, peaksid selle viga kiiremas korras ja tingimata parandama, sest Viplala taolisi on vaid üks, sest ta on väike mees, kes oskab tinistada! See on umbes nagu nõidumine, ainult, et ... see ei tule Viplalal tihti nii välja nagu plaanitud oli. Kui 9aastane Johannes avastab oma kapist kodumaalt halva tinistamisoskuse tõttu lahkunud Viplala, ei tea ta veel, et see on ühe suure ja segase seikluse algus, sest Viplala tinistab eksikombel teeklaasisuuruseks nii Johannese, ta õe Nella Della, ja üksikisa härra Blomi. Kuna ta neid tagasi suureks tinistada loomulikult ei oska, peab segane seltskond hakkama tegelema suures maailmas väiksena toimetulemisega ja nende teele kerkib probleeme, mille laadseid nad poleks varem osanud ettegi kujutada.

Film põhineb ka Eesti keeles ilmunud M. G. Schmidti „Viplala lugudel“. 

Foto: Estinfilm
Copy
Tagasi üles