Politsei on tasereid tänavu kasutanud üheksal korral

BNS
Copy
Elektrišokirelv ehk taser.
Elektrišokirelv ehk taser. Foto: Danny Lawson/PA Wire/Press Association Images

Politsei on käesoleval aastal kasutanud taserit ehk elektrišokirelva kokku üheksal korral.

Sel aastal on kasutatud taserit kaheksal korral inimeste vastu, kes on politseinikke rünnanud noaga või mitmekesi, samuti kasutati elektrišokirelva korra ka korrakaitsjaid rünnanud koera vastu, ütles BNS-ile politsei- ja piirivalveameti valmisoleku ja reageerimise büroo vanemanalüütik Armin Saarits.

Saarits lisas, et iga kord, kui politsei taserit kasutab, järgneb sellele turvataktikaline analüüs, et anda soovitusi ohtlike olukordade lahendamiseks. Samuti harjutavad politseinikud taseri kasutamist regulaarsetel turvataktika treeningutel.

Elektrišokirelv ehk taser võeti politseis kasutusele mullu aasta suvel ning praegu kuulub see enamike politseipatrullide varustusse. Taserit võib politsei kasutada olukordades, kus kellegi elu ja tervis on vahetult ohus ning selle kasutamise õiguslikud alused on tulirelvale sarnased.

Politsei- ja piirivalveamet allkirjastas möödunud aasta veebruari keskel lepingu 35 Taser X2 tüüpi elektrišokirelva ehk taseri ostmiseks. Hankelepingu maht oli 191 225 eurot ning selle summa ulatuses telliti lisaks relvadele ka kabuurid, patareid, lasukomplektid teenistuseks ja koolitusteks ning muud vajalikud tarvikud.

Eelmise aasta lõpus ostis amet juurde veel 99 taserit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles