Martin Helme: mina ka ei lähe presidendi vastuvõtule (62)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Rahandusminister Martin Helme (EKRE).
Rahandusminister Martin Helme (EKRE). Foto: Sander Ilvest

Lisaks peaminister Jüri Ratasele jätab presidendi vabariigi aastapäeva vastuvõtule minemata ka rahandusminister Martin Helme (EKRE), põhjendades oma otsust vastumeelsusega president Kersti Kaljulaidi tegevuse suhtes.

Reedel ütles peaminister aastalõpuintervjuus telekanalile ETV+, et ta ei osale presidendi vastuvõtul, eelistades veeta samal ajal aega koos perekonnaga väljaspool Eestit.

Täna lisandus peaministrile Martin Helme, kes sotsiaalmeedias teatas samuti, et ei lähe 24. veebruari õhtul vastuvõtule. «Mina ka ei lähe vastuvõtule. Ma tean veel mitut ministrit, kes ei lähe,» kirjutas Helme.

Helme arvates tuleks hoopis küsida, mida on teinud valesti riigipea, et esimest korda pärast iseseisvuse taastamist jätab peaminister vastuvõtule minemast.

«Ta (president) on näidanud üles põlgust ka põhiseadusliku korra suhtes, üritades kaaperdada endale poliitilist võimu, mida põhiseadus talle ette ei näe, nõudes endale sõnaõigust valitsuse koosseisu osas. Seega oht põhiseaduslikule korrale tuleb justnimelt tema kontorist!» leiab Helme.

Kommentaarid (62)
Copy
Tagasi üles