Reinsalu: Ratasel on õigus eelistada presidendi vastuvõtule perekonda (57)

BNS
Copy
Jüri Ratas ja Urmas Reinsalu.
Jüri Ratas ja Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Välisminister Urmas Reinsalu sõnul pole kohane kritiseerida peaminister Jüri Ratast presidendi aastapäevavastuvõtule minemata jätmise pärast, sest Ratasel on õigus selle asemel pere seltsis aega veeta.

«See nurin peaministri napi vastuse üle ajakirjanikule, et ta ei osale presidendi vastuvõtul ja et see kriitikute hinnangul on kohutavalt ebakohane, ei kannata küll kriitikat,» kirjutab Reinsalu sotsiaalmeedias. «Kui Jüri Ratas teeb valiku olla sel õhtul koos perega, on see tema õigus.»

«Samasugune õigus oleks tal jätta minemata, kui ta sooviks selle sammuga saata signaali oma hinnangust, et just koostöö (ei, mitte isegi koostöö, vaid ainumalt institutsioonidevaheline teineteise legitiimsuse talumine, mitte kõige kõvemate sõnadega kahtluse alla seadmine) on presidendi ja peaministri juhitava valitsuse vahel olnud küsitav,» märgib Reinsalu enda postituses. «Just seda signaali saatmist Ratase vastuvõtult puudumise kriitikud justkui ju eeldavad. Ka selliseks žestiks on tal muide riiki juhtiva inimese ja poliitikuna täielik õigus, kui ta peaks seda soovima väljendada, mida ta samas, juhin tähelepanu, pole kinnitanud.»

«Riigi väärikuse huvides eelistangi sellist vaikivat sammu kisa-kära saatel tehtavatele dramaatilistele aktsioonidele. Riigi protokollist kuigivõrd teadjana võin kindlalt öelda, et midagi ebakohast ei ole kummaski vastuvõtult puudumise põhjuses,» selgitab Reinsalu.

Kommentaarid (57)
Copy
Tagasi üles