Rahvaloenduse projekti asub juhtima Svetlana Raudonen

Postimees
Copy
Svetlana Raudonen.
Svetlana Raudonen. Foto: Erakogu

6. jaanuaril asub statistikaameti rahva ja eluruumide loenduse projektijuhina tööle rahvusvahelise kogemusega tippspetsialist Svetlana Raudonen.

Raudonenil on töökogemus nii avalikus kui ka erasektoris. Ta on töötanud Eesti Energia tütarettevõtetes, Hansapangas, Tallinna ettevõtlusametis, ASis Helmes ning maksu- ja tolliametis, teatab statistikaamet.

Rahvusvahelise töökogemuse on Raudonen saanud Eesti Euroopa Liidu alalises esinduses töötades. Eesti eesistumise ajal juhtis ta tolli eesistumist ning oli ka Euroopa Nõukogu tolliliidu töögrupi juht. Viimaste aastate suurimaks saavutuseks peab ta 13 liikmesriigi ekspertidest moodustatud IT-tiimi edukat juhtimist. Tolli digitaliseerimisega tegelenud eksperttiimi põhieesmärk oli uurida ja analüüsida tolli ühtse süsteemi väljaarendamist ning suuremahulise, Euroopa Liidu ülese tolli infosüsteemi arendamiseks kompetentsikeskuse loomist.

Raudonen on uuele ametikohale asumise eel põnevil ning tema hinnangul on olulisel määral registrite andmeid kasutav 2021. aasta rahva ja eluruumide loendus oluline pöördepunkt Eesti loenduste ajaloos.

«E-riigi kõiki võimalusi kasutav ja kvaliteetne loendus tõotab tulla Eesti järgmine e-edulugu. Ma usun, et minu senine töökogemus kaasaaegsete e-teenuste ja IT-süsteemide loomisel ja arendamisel ning erinevate osapooltega koostöö tegemisel, on loenduse korraldamisel abiks,» sõnas Raudonen pressiteates.

Statistikaameti peadirektor Mart Mägi hindab kõrgelt uuel aastal ameti kollektiiviga liituva Svetlana kogemust. «Loenduseni on jäänud kaks aastat ja mul on hea meel, et statistikaametiga liitub inimene, kes on edukalt juhtinud mitut rahvusvahelist IT-projekti,» kommenteeris ta.

2021. aasta rahva ja eluruumide loendus toimub loendusmomendiga 31.12.2021 ning andmekogumine kestab kuu aega (1. kuni 31. jaanuarini 2022). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles