Värske ning tervisliku toidu valmistamiseks vajaminev köögitehnika

Kaup24
Copy
Foto: Kaup24

Kes peab lugu tervislikust toitumisest, see teab, et kodus tehtud söök on kõvasti etem mitte ainult poolfabrikaatidest, vaid tihtilugu tervislikum ka restoranis pakutavast. Seda isegi siis, kui tarvitatakse täpselt sama toorainet.

Kodune söögitegu annab toidu valmistajale täieliku kontrolli selle üle, mis lõpuks kõhtu jõuab. Üheski söögikohas, ka kõige esinduslikumas, meil nii ammendavat ülevaadet taldrikusisust ei ole. Me tegelikult ei tea, millega ja kuidas on serveeritavaid roogi töödeldud ja kui värsket ning mis päritolu toorainet kokk ikkagi kasutas.

Et kodune kokkamine ladusamalt edeneks ja et kõhutäide oleks ikka parimatest parim, tasub võtta abi tehnilised abivahendid.

Mahlapress - väärt abimees

Mahlad, mahlajoogid ja nektarid on limonaadide, energiajookide ja maitseveede kõrval ühed kõige suhkrurikkamad joogid, mida ei tasu kindlasti poest osta.

Peale kõrge suhkrumäära, sisaldavad tetrapakenditesse või pudelitesse villitud poemahlad säilitusaineid. Teisisõnu - kiri pakendil võib küll kuulutada, et tegemist on “100 % naturaalse” tootega, end kui vaadata joogi koostist, on selge, et päris nii see siiski pole.

Mahlapresside hinnaskaala ja funktsioonid ulatuvad seinast seina: kõige odavamad manuaalselt juhitavad mudeleid ja täisautomaatsed masinaid võib lahutada suisa kümnekordne hinnavahe.

On presse, mis purustavad pea kõiki puuvilju, marju ja isegi kõvasid köögivilju, andes valida, kas soovitakse viljalihaga või täiesti puhast mahla.

Lihtsamad mahlapressid on mõeldud spetsiaalselt pehmetele tsitruselistele, mis tähendab, et mahlarikkaid õunu ja pirne nendega käidelda ei saa.

Laia valiku erineva hinna ja võimalustega mahlapresse leiab Kaup24.ee veebikaubamajast.

Aurutis valmib toit õli ja rasvata

Aurupotid, aurutid, aurukeetjad ja multikeetjad - heal lapsel mitu nime. Tegelikult on kõik need erinevate funktsioonide ja programmidega köögitarvikud, millel on üks eesmärk: muuta toiduvalmistamine inimesele kergeks, mõnusaks ja kiireks ning mis olulisim - valmistada sööki tervislikumalt.

Kuigi aurupottides saab ka köögivilju õlis röstida ja isegi fritüürida, mis tervise aspektist just kõige kasulikum ei ole, on aurukeetja trumbiks ka võimekus hautada ja küpsetada erinevaid toiduaineid ilma õli- või rasvaineta.

Ühtlasel temperatuuril toiduaineid kuumutades säilivad neis kasulikud mineraalid ja vitamiinid.

Kommi asemel puuviljasnäkid

Suhkrust ning säilitus-, värv- ja magusainetest pakatavate kommide asemel valmistab tervisest lugupidav ema oma lastele ise magusaampse.

Kuivatatud puuviljad krõpsu või vahepalana on kõige tervislikum alternatiiv nii täiskasvanu kui lapse magusavajaduse rahuldamiseks. Boonuseks on see, et kuivatatud marjades ja puuviljades on säilinud kasulikud toitained ja vitamiinid.

Kui vanasti kuivatati õunaviile puuküttega ahjus, hiljem gaasi-või elektripliidi ahjus ning protsess võttis üsna palju aega ja kütet, siis täna on elu väga lihtsaks tehtud: pista aga tükeldatud või viilutatud puuviljad kuivatisse, vali sobiv režiim ning üsna pea on kausitäis maitsvaid snäkke valmis. 

Blender on abiks paljudes olukordades

Me kipume blendereid seostama eeskätt smuutidega, kuid tegelikult on blenderist abi ka paljude teiste tervislike jookide-söökide valmistamisel.

Kuna blenderi peamine ülesanne on tahkeid neid purustada ja omavahel segada, siis tasub teada, et peenestatud toitu on organismil lihtsam seedida ja sealt toitaineid omastada.

Paljud väikelaste emad eelistavad oma põnni toita isetehtud püreedega, sest need on oluliselt tervislikumad kui kaupluses müüdavad purgitoidud. Ise köögi-või puuviljadest lapsele toitu tehes ei ole paremat abimeest kui blender, mis hautatud või keedetud viljad ja pehme keeduliha ühtlaseks massiks püreestab.

Tervisliku toidu valmistamiseks vajamineva köögitehnika leiad siit - Kaup24 e-poest.

Copy
Tagasi üles