Kliima- ja energiapoliitika esindajana asub ametisse Kaja Tael

Postimees
Copy
Kaja Tael.
Kaja Tael. Foto: Välisministeerium

Homsest asub kliima- ja energiapoliitika erivolitustega diplomaatilise esindajana ametisse senine suursaadik ja Eesti alaline esindaja Euroopa Liidu juures Kaja Tael.

«Kliimamuutused puudutavad meid kõiki ning nendega toimetulemine on ühine väljakutse ja prioriteet. Seetõttu on kliimadiplomaatia tänapäeval üha olulisem,» sõnas Tael pressiteate teel.

«Näiteks avaldab jää arvatust kiirem sulamine Arktikas mõju kogu maailmale. Eesti soovib saada Arktika kestliku arengu ja keskkonnaolukorraga tegeleva Arktika Nõukogu vaatlejaliikmeks,» lisas ta.

Uue rohelise leppe saavutamise on oma töö keskmesse seadnud ka detsembris alustanud Euroopa Komisjon. Kliimamuutused on oluline valdkond ka Eesti liikmesuse ajal ÜRO Julgeolekunõukogus. Samuti on see üks Eesti prioriteetidest Põhja-Balti koostöö ja Balti koostöö eesistujana 2020. aastal.

Riikidevaheline koostöö on oluline ka energeetikas, näiteks ühenduste parandamisel ja energiajulgeoleku suurendamisel. «Ühised regionaalsed suurprojektid, nagu ühenduste loomine ja Balti riikide elektrivõrkude sünkroniseerimine Kesk-Euroopa sagedusalaga on regulaarselt mitmesuguste kõrgetasemeliste kohtumiste päevakorras,» sõnas Tael.

Kaja Tael töötab 2016. aastast suursaadiku ja alalise esindajana Euroopa Liidu juures ning aastatel 2012–2016 oli ta Eesti suursaadik Saksamaal. Ta on muu hulgas olnud ka Eesti suursaadik Ühendkuningriigis, president Lennart Meri nõunik välispoliitika alal ja Eesti Instituudi direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles