Reinsalu Sputniku tegevusest: Eesti on valmis seaduste täitmist tagama seadusliku jõuga (2)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Sander Ilvest

Eesti eeldab, et tema seadusi Eesti territooriumil täidetaks ja on valmis seda tagama seadusliku jõuga, mis on riigi käsutuses, rõhutas välisminister Urmas Reinsalu Vene meediaagentuuri Sputnik tegevuse peatamise järel.

Täna sai teatavaks, et Eestis sanktsioonide alla sattunud Sputnik Estonia peatas oma tegevuse Eestis. Vene meedia teatel lõpetasid kõik Sputniku töötajad oma töösuhte.

Välisminister Urmas Reinsalu ütles täna õhtul olukorda kommenteerides, et Rossija Segodnja nimetab oma avalduses sanktsioonide rakendamist seoses Dmitri Kisseljovi mõjuga Sputniku suhtes ettekäändeks.

«See ei vasta tõele. See oli tegelik põhjus. Samas avalduses nimetatakse sanktsioonide rakendamist totalitarismi ilminguks. Vastupidi, sanktsioonid on kehtestatud selleks, et seista vastu agressioonile, mis on suunatud riikide ja rahvaste vabaduse vastu konkreetselt Ukraina näitel,» selgitas välisminister.

«Otsused Sputniku tegevuse korraldamise kohta on emaettevõtte teha. Eesti Vabariik eeldab enesestmõistetavalt, et tema seadusi Eesti territooriumil täidetaks ja on valmis seda tagama seadusliku jõuga, mis riigi käsutuses on,» rõhutas Reinsalu. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles