Taiwani sõjaväe ülem hukkus kopteriõnnetuses

Copy
Taiwani sõjaväekopterid AH-64 Apache 2019. aasta 30. mail sõjaväeõppuse Han Kuangi ajal Pingtungi linna kohal.
Taiwani sõjaväekopterid AH-64 Apache 2019. aasta 30. mail sõjaväeõppuse Han Kuangi ajal Pingtungi linna kohal. Foto: TYRONE SIU/REUTERS/Scanpix

Taiwani relvajõudude ülem ja veel seitse inimest hukkus sõjakopteri Blackhawk õnnetuses, teatas uudisteagentuur AFP Taiwani kaitseministeeriumi infole tuginedes.

Kopter kukkus alla täna hommikul pealinna Taipei lähistel mägedes. Lennumasin senistel andmetel 13 inimesega pardal oli teel pealinnast riigi kirdeossa Yilani linna uusaastaüritusele.

Kuigi hommikul teatas uudisteagentuur CNA, et kindralstaabi juht kindral Shen Yi-ming on päästetud, teatas uudisteagentuur AFP hiljem Taiwani kaitseministeeriumi infole tuginedes, et 63-aastane kindral ja veel vähemalt seitse inimest hukkusid õnnetuses.

Kindralstaabi ülema ülesanne on tagada saareriigi kaitse Hiina eest, mis ähvardab jõuga annekteerida Taiwani, mida Peking peab endale kuuluvaks.

Helikopter UH-60M, mille pardal oli 13 inimest, nende seas Taiwani kindralstaabi ülem Shen Yi-ming, tegi pealinna Taipei lähedal asuvates mägedes teadmata põhjustel hädamaandumise, teatas saareriigi kaitseametkond. 

Relvajõudude ülem oli rutiinsel lennul, et külastada Taiwani kirdeosas Yilani maakonnas sõdureid enne kuukalendri uue aasta saabumist, lisas ministeerium. 

Taiwan on de facto iseseisev alates 1949. aastast, kuid Hiina näeb seda enda provintsina ja on lubanud selle vajadusel jõuga tagasi võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles