Khamenei nõunik: Iraani vastus Soleimani tapmisele on sõjaline (1)

BNS
Copy
Ayatollah Ali Khamenei
Ayatollah Ali Khamenei Foto: -/AFP

Iraani kõrgeima juhi Ayatollah Ali Khamenei sõjaline nõunik ütles pühapäeval, et islamivabariigi vastus Ühendriikide rünnakule, milles hukkus revolutsioonikaardi välisoperatsioonide juht Qasem Soleimani, on sõjaline.

«Vastus on kindlasti sõjaline ja sõjaliste objektide vastu,» ütles endine kaitseminister, brigaadikindral Hossein Dehghan uudistekanalile CNN.

Khamenei lubas pärast Soleimani hukkumist USA droonirünnakus karmi kättemaksu.

«Tema lahkumisega, Jumala tahtel, tema töö ja teekond ei lõppe, vaid ees ootab karm kättemaks kurjategijatele, kes kastsid läinudöises vahejuhtumis oma räpased käed tema ja teiste märtrite verre,» lausus Khamenei reedel.

«See oli Ameerika, kes alustas sõda. Seetõttu tuleb neil leppida kohaste reageeringutega oma tegudele,» hoiatas Dehghan.

«Ainus asi, mis selle sõjaperioodi saab lõpetada, on see, kui ameeriklased saavad hoobi, mis on võrdne sellele hoobile, mille nad andsid,» ütles ta.

Soleimani oli Iraani eriesindaja Iraagis, kes etendas naaberriigis kaalukat rolli juba aastaid, aidates muuhulgas Iraagi relvajõududel vallutada tagasi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) kätte langenud alasid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles