USA president ähvardas Iraani rünnakute korral taas võimsa vastulöögiga

Copy
President Donald Trump koos esileedi Melaniaga.
President Donald Trump koos esileedi Melaniaga. Foto: Kevin Wolf/AP

USA president Donald Trump ähvardas pühapäeval taas võimsa vastulöögiga, kui Iraan peaks korraldama rünnakuid kättemaksuks kindral Qasem Soleimani tapmise eest.

Trump lubas ühtlasi kehtestada Iraagile «väga ulatuslikud sanktsioonid», kui riik peaks parlamendi pühapäevase hääletuse kohaselt tegutsema ning USA ja liitlasväed lahkuma sundima.

Iraani kõrgeima juhi ajatolla Ali Khamenei sõjaline nõunik ütles pühapäeval, et islamivabariigi vastus Soleimani tapmisele on sõjaline.

«Vastus on kindlasti sõjaline ja sõjaliste objektide vastu,» ütles endine kaitseminister, brigaadikindral Hossein Dehghan uudistekanalile CNN.

Khamenei ise lubas pärast Soleimani hukkumist USA droonirünnakus karmi kättemaksu.

Trump hoiatas juba laupäeva õhtul, et USA annab Iraanile tugevama löögi kui kunagi varem, kui Teheran peaks üritama oma tapetud kindrali eest kätte maksta.

«Kui nad ründavad taas, mida ma mingil juhul ei soovita teha, anname neile tugevama löögi, kui nad kunagi on saanud!» hoiatas Trump suhtlusvõrgustikus Twitter.

President lisas, et Ühendriigid kasutavad Iraani kättemaksurünnaku korral kõhklematult oma «tuttuut ilusat» sõjatehnikat.

Trump on varem ähvardanud, et Ühendriikidel on Iraanis sihikul 52 objekti, millele antakse väga kiiresti väga jõuline löök, kui islamivabariik ründab USA kodanikke või vara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles