Fotod ja video ⟩ Muusik Kõmmari surnuks sõitnud mees astus kohtu ette (5)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy

Ansambli Kosmikud basskitarristi Raivo Rätte ehk Kõmmari tahtlikus tapmises süüdistatav Karel Šmutov astus täna Harju maakohtu ette. 

Ülemöödunud aasta 19. juulil, üheksa minutit pärast südaööd teatati häirekeskusele lähedaste vahelisest tülist Nõmmel Kivi tänaval. Kivi tänaval asuva kinnistu ühisomanikud olid Raivo Rätte ja tema endine abikaasa Palmi.

Häirekeskus sai teate, et 48-aastane mees ründab 27-aastast meest ja 40-aastast naist. Sündmuskohale jõudnud politseinikud leidsid sündmuspaigalt avariilise sõiduauto Audi A6, katkise aia ning selle juurest raskelt viga saanud Raivo Rätte, kes suri hiljem haiglas.

27-aastasel mehel ja 40-aastasel naisel olid kergemad vigastused ning kiirabi viis nad haiglasse.

Järgmisel päeval taotles prokuratuur kohtult Šmutovi vahistamist, kuid kohus sellega nõus ei olnud, kuna leidis, et too on varem kriminaalkorras karistamata ning tema pakkuminek pole tõenäoline.

Eelmise aasta oktoobris saatis prokuratuur Rätte surma asjaolude väljaselgitamiseks alustatud kriminaalasja kohtusse, mille järgi tappis süüdistatav muusiku tahtlikult.

Ringkonnaprokurör Kelly Kruusimägi selgitas, et kogutud tõendeid hinnates on prokuratuur seisukohal, et Raivo Rättele otsasõit ei toimunud juhuslikult ega olnud õnnetus, vaid süüdistatav nägi auto ees seisnud Raivo Rättet ja sõitis talle tahtlikult otsa.

Süüdistatav end avaistungil tahtlikus tapmises süüdi ei tunnistanud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles