Nigeris vahistati põlenguga seoses 300 Sudaani sisserändajat

Copy
Mahapõlenud põgenike laager, Agadez, Nigeeria
Mahapõlenud põgenike laager, Agadez, Nigeeria Foto: Vincent Cocheteli tweet

Nigeri prokuratuur teatas esmaspäeval, et politsei vahistas rohkem kui 300 Euroopasse pürgivat Sudaani päritolu sisserändajat, keda süüdistatakse riigi põhjaosas ÜRO pagulaslaagri mahapõletamises.

Nigeris on Agadezi linnast saanud suur transiitpunkt Euroopasse pääseda üritavatele migrantidele.

Agadezi prokurör Seyni Saidou ütles riiklikule telekanalile, et kinni võeti 335 sisserändajat, kui tuvastati nende osalus laagripõlengus.

Kohalike võimuesindajate informatsiooni kohaselt põletati maha 290 elamut ja hooldekodu. Kaks inimest sai vigastada, kui meeleavaldusele kogunenud ja Euroopas pagulasstaatust nõudnud migrandid lõhkusid bussiaknad. Süüdistuste hulka kuuluvad ebaseaduslik rahvakogunemine ning mäss koos tahtliku vara hävitamise ja süütamisega.

ÜRO Pagulaste Ülemvolikogu Ameti ametnik Vincent Cochetel kommenteeris olukorda Twitteris: «80% vastuvõtukeskusest on hävitatud väikese osa põgenike poolt Darfuris, Agadezis, kes tahavad kuulda vaid ümberpaigutamisest Euroopasse. Põgenikeala hävitamine Nigeerias või mujal on lihtsam, kui selle ehitamine või kaitsmine. See on kurb päev põgenike kaitsmises Nigeris.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles