Endise Postimehe ajakirjaniku Anneli Ammase sõbrad asutasid ajakirjanduspreemia

Copy
Anneli Ammas (1962-2019).
Anneli Ammas (1962-2019). Foto: Erik Prozes

Läinud suve lõpus meie seast lahkunud endise Postimehe ajakirjaniku Anneli Ammase sõbrad hakkavad kord aastas välja andma hea ajakirjanduse preemiat, mille saab silmapaistev maakonnalehe ajakirjanik.

«Eesti esimese erakapitalil põhineva maakonnalehe Lääne Elu üks asutajatest, maakonnalehest säravat karjääri alustanud ja hiljem n-ö suurde ajakirjandusse suundunud, Bonnieri preemiaga pärjatud, meie hea kaasteeline ja sõber Anneli Ammas tõestas oma elu ja tööga, et hea ajakirjandus põhineb inimlikel väärtustel, oskusel pealinnast kaugemale näha, Eestimaa armastamisel, kustumatul janul teadmisi täiendada, sõna valdamisel, oma lugude ainese tundmisel, oma lugude kangelastest hoolimisel,» teatavad preemia asutajad maakonnalehtede peatoimetajatele saadetud kirjas.

«Me ei otsi maakonnalehtedest parimat uudist ega parimat arvamus-, olemus- või uurimuslugu. Me otsime hingestatud töö ja hooliva ellusuhtumisega säravat isiksust, maakondliku ajakirjanduse tulekandjat, kelle töö vääristab põhimõtet, et hea ajakirjandus leegitseva tulena mitte ainult ei kõrveta, vaid ka soojendab. See tähendab ajakirjandusliku oskuslikkuse ja erialase kutsemeisterlikkuse ühendatust sooja inimlikkusega,» lisavad Ammase sõbrad.

AAHA tunnustuse ehk Anneli Ammase nimelise Hea Ajakirjanduse preemia auhind (500 eurot koos väärtusliku meenega) antakse üle 25. veebruaril Haapsalus Ammase lahkunud abikaasa Andrese sünniaastapäeval, mil antakse üle Andres Ammase Fondi stipendium Läänemaa kultuuri-ja hariduselu edendajale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles