Tänavaküsitlus: inimesed soovivad järgmiselt aastalt stabiilsust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Tikerpuu (34).
Jana Tikerpuu (34). Foto: Liis Treimann

Tallinnas tehtud tänavaküsitlus näitas, et enamik inimesi ootab järgmiselt aastalt stabiilsust.

Jana Tikerpuu (34) mainis, et see aasta on olnud väga hea, tema tõstab aina iivet (ütles ta, beebit süles hoides – toim.). Tööl läks tal ka hästi, sest jaanuaris sai ta ametikõrgendust, aga sügisel jäi lapsepuhkusele. Isiklikus elus on kõik kenasti läinud. Järgmiselt aastalt ootab ta, et tuleks stabiilsem aeg, seda kogu Eesti rahvale. Aktsiaturgudel võiks olla rahulikum aeg, mitte nii nagu ameerika mägedel Ta sooviks, et inimestel oleks rahu kogu aasta jooksul, mitte ainult jõulude ajal. Rõõmus peab olema.

Pille Pley (45) sõnul on lõppev aasta olnud normaalne. Isiklikus elus on kõik korras olnud ja hästi sujunud. Aasta on hea olnud, suuri raputusi pole ette tulnud. Järgmiselt aastalt ootab ta pigem stabiilsust, et ei oleks suuri tagasilööke. Kuna igapäevane töörütm on kiire, siis tagasilöögid võtaksid energiat ära. Tavaliselt on nii, et kui midagi läheb kiiresti üles, siis tuleb see ka äkki alla. Seetõttu oleks stabiilsus hea.

Ülle Luhari (72) isiklikus elus on mööduv aasta halvasti läinud, sest tervis on läbi. Eesti riigi jaoks on olnud nii ühte kui teist, nii positiivset kui negatiivset. Positiivne on see, et riik ikka püsib. Negatiivne on euro, sest kuni seniajani mõtleb ta kroonides ja jääbki nii arveldama. Eurodes ei saa arvestada, kui palju saad söögile kulutada. Vana inimene ei õpi seda eurot ära. Vaatad, et mingi asi maksab vaid mõne euro, aga see on ju suur raha. Järgmiselt aastalt ei oota suurt midagi.

Viktor ( 66) ütles, et iga uus aasta peab olema senisest parem. Ta loodab, et ka sel korral läheb nii. Vähemalt peab nii minema. Sel aastal oli hea see, et Tallinn oli Euroopa kultuuripealinn, toimus palju huvitavaid ettevõtmisi ning inimesed tundsid end siin nii mõnualt. Rõõmu ja naeratusi oli palju näha. Kõik ei lähe muidugi järsku paremaks, aga pisitasa see ikka toimub. Kindlasti läheb nii.

Ivan Janutenes (19) mainis, et tema elus on kõik aina paremaks läinud. Lõppev aasta on olnud tema jaoks üldse üks meeldivamaid, palju head on juhtunud. Kahjuks ei saa seda Eesti riigi kohta öelda, kriis aina süveneb ning üha rohkem inimesi jääb tööta. See on kurb. Paljud tema tuttavad ja sõbrad on läinud välismaale tööd otsima ning suur osa neist ei taha tagasi tulla. Aga nad on tugevad spetsialistid. Janutenes tahaks, et järgmine aasta tuleks praegusest parem.

Maksim Veršinin ( 23) arvab, et lõppev aasta on olnud enam-vähem edukas. Tööjõuturul on olukord paremaks läinud, kui eelmise aastaga võrrelda. Milliseks järgmine aasta kujuneb, seda on praegu raske öelda, aga ennustatakse kriisi süvenemist. Ta arvab, et Eesti riigi jaoks ei olnud see aasta just kõige parem. Valitsus ei ole tasemel olnud, oleks teistsuguse valitsuse pidanud valima. Inimestega ei arvestata, ainult endaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles