Paet: Iraani ülestunnistusest tuleks õppida Venemaal (8)

BNS
Copy
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Remo Tõnismäe

Europarlamendi liige Urmas Paet on seisukohal, et Venemaa peaks eeskuju võtma Iraanilt, mis võttis omaks Ukraina reisilennuki allatulistamise.

«Iraani ülestunnistus, et tema sõjaväelased lasid eksikombel alla Ukraina reisilennuki ja tapsid 176 inimest, seal hulgas kümneid oma kodanikke, oli ratsionaalselt võttes ainuvõimalik samm, sest lähiajal oleks karm tõde niikuinii selgunud,» ütles Paet pressiteate vahendusel.

«Nüüd järgneb süüdlaste vastutuselevõtt, kuid hukkunuid see tagasi ei too.»

«Need 176 lennureisijat ongi viimaste päevade USA ja Iraani pingestunud suhete kõige otsesemad tsiviilohvrid, kel endil polnud riikide vastasseisuga pistmist,» märkis Paet.

«Iraani ülestunnistusest tuleks õppida Venemaal, kes siiani on vältinud sama sammu Malaisia reisilennuki allatulistamise osas 2014. aastal. Olgugi, et uurimine on jõudnud selgete järeldusteni. See oleks vähemalt hukkunute ja nende lähedaste suhtes aus,» lisas Paet.

Iraanis tulistati kolmapäeval alla Ukraine International Airlinesi lennuk, mille pardal olnud 176 inimest hukkusid. Iraani kõrgeim liider ajatolla Ali Khamenei väljendas laupäeval kaastunnet ja kutsus läbi viima juurdlust. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles