Hondurasest liigub USA poole taas migrandikaravan

Copy
Hondurase sisserändajad Guatemalas pärast Corintos piiri ületamist.
Hondurase sisserändajad Guatemalas pärast Corintos piiri ületamist. Foto: ORLANDO SIERRA/AFP

Hondurasest liigub USA poole taas migrandikaravan, teatasid kolmapäeval võimuesindajad.

Umbes 400 meest, naist ja last tungisid kolmapäeval ebaseaduslikult üle Guatemala piiri. Vahejuhtum leidis aset Corinto piirilinnas, mille lähedal sisserändajad kogunesid.

Võimuesindajate kirjeldusel keeldus rahvahulk migratsiooniteenistuses end registreerimast ja lõpuks tungiti üle piiri.

«Siin pole mingit tööd ja valitsus on meid hüljanud,» ütles 26-aastane Hondurase kodanik Antony Gomez uudisteagentuuri AFP ajakirjanikule.

Ühendriikidesse jõudmise lootuses Mehhikosse sisenevate dokumentideta migrantide arv langes möödunud suvel peaaegu kolmandiku võrra. Eelmistel aastatel on «Ameerika unelma» otsinguil Mehhikot läbinud hinnanguliselt 500 000 inimest aastas. 

Enamik neist on Hondurasest, Guatemalast ja El Salvadorist vaesuse ja jõuguvägivalla eest põgenevad inimesed.

Paljud sellised migrandid on moodustanud suuri, Kesk-Ameerikat ja Mehhikot läbivaid karavane, mis on tekitanud suurt ärevust Ühendriikides, kus migrandid loodavad asüüli taotleda.

USA president Donald Trump ähvardas eelmise aasta kevadel kehtestada Mehhiko ekspordile karmid tariifid, kui riik ei suuda migrandivoolu pidurdada.

Mehhiko saatis USA imporditariifi ähvardusel seepeale oma piiridele tuhandeid sõdureid ja politseinikke ning on hoogustanud dokumentideta migrantide kinnipidamist ja väljasaatmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles