Tõnis Mölder: Eesti Perearstide Selts tegi Madis Veskimägile liiga

BNS
Copy
Tõnis Mölder
Tõnis Mölder Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige ja sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder mõistab hukka Eesti Perearstide Seltsi juhatuse otsuse heita seltsi ridadest välja Tõstamaal töötav perearst dr Madis Veskimägi.

«Minu meelest ei ole normaalne, et üks organisatsioon viskab enda hulgast välja liikme, kelle seisukoht ei lähe kokku juhatuse liikmete arvamusega,» lausus Mölder. «Jah, Madis Veskimägi on olnud kriitiline paljude Eesti perearstisüsteemi aluspõhimõtete kohta. Ometi on debatt see, mis viib valdkonda edasi. Eesti perearstisüsteemis on jätkuvalt kitsaskohti ning nende lahendamisega tuleb tegeleda ja dialoogi pidada.»

Mölderi sõnul pidanuks Madis Veskimägi arvamusavaldust, et perearstid võtavad liiga suuri dividende ja see tuleb inimeste tervise arvelt, laiemalt arutada. «Madis Veskimägi andis mõista, et arstid ei peaks olema ettevõtjad, vaid lähtuma tervishoiust. Igati asjalik ettepanek,» märkis Mölder. «Seltsi otsus lämmatada debatt ja visata enda seast välja perearst, keda patsiendid kiidavad, on väga halb märk. Eelnevates olukordades, kus arstid on läinud seadusega vastuollu, pole nii karme samme minu teada astutud.»

Mölder ütles, et Madis Veskimägi on olnud tugevaks partneriks ka seadusloomele. «Riigikogu kiitis aasta tagasi heaks seaduse, mis annab vastava kvalifikatsiooniga perearstile õiguse osutada oma tegevusloa raames kaht radioloogiateenust: teha röntgeniülesvõtteid ja sonograafilisi uuringuid,» selgitas Mölder, lisades et hiljuti ostis Madis Veskimägi endale bussi, millega saab vedada nii haiglasse kui ka enda vastuvõtule erivajadustega patsiente, kes muidu liikuma ei pääseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles