Eestlased jagasid inspireerivaid lugusid rasketest diagnoosidest suurte karjääripööreteni

Huawei
Copy
Foto: Huawei

Alates võitlusest raskete haiguste ja oludega kuni rahu leidmise ja unistuste teostuseni: Huawei kogus lugusid lakkamatust pühendumisest. Inimesed 11 riigist inspireerivad ja motiveerivad meid mitte kunagi alla andma.

Projekti „Kõige võimsam lugu oled sina ise” käigus tõestas Huawei, et kõigil on võimalus kirjutada oma enda lugu ja sellest ei tohiks hoolimata takistustest kunagi loobuda. Lisaks teleklippidele kutsus Huawei üles inimesi 11 riigist jagama oma isiklikke lugusid ja motiveerima teisi. Eestist osales projektis 18 inimest.

Michal Woroch ja Bartosz Mrozek, kelle sihtpunkt on Annapurna rada, matkatee Himaalajas, olid näide sellisest loost. Nende ekspeditsioon “RATASTOOLIMATK Himaalaja väljakutse 2020” toimub 230-kilomeetrisel rajal, mis plaanitakse läbida spetsiaalselt selleks loodud elektriliste ratastoolidega. Veelgi enam, reisi suurim väljakutse on ületada 5416 meetri kõrgune Thorung La kuru.

Sellest näitest inspireerituna kirjutasid osalejad 11 riigist mitmeid puudutavaid ja südantsoojendavaid lugusid. Eesti inimesed jagasid enda sügavamõttelisi lugusid raskete haiguste diagnoosidest elumuutvate sammudeni, kummitava kriminaalse mineviku seljatamisest, ootamatutest karjääripööretest ning tugeva ebakindluse kiuste esinemishirmu ületamisest. 

Foto: Huawei

Kõik eesmärgid ei pruugi olla veel saavutatud, kuid see ei takista osalejaid edasi liikumast. Noor rumeenlane valiti meeskonda, mis ületab paadiga Atlandi ookeani. Ta treenis terve aasta, läbis kõik valiku ja hindamise etapid, ületas seejärel 5-liikmelise meeskonnaga Musta mere ja püstitades sellega rekordi. Ometi otsustas ta meeskonda vahetada ja oma enda projekti juhtida. Nüüd on ta püstitanud uued eesmärgid: „2020. aastal juunis, on meil kavas teha Musta mere ületamise rekord. Veel 18 kuud hiljem alustame reisi üle Atlandi ookeani ühelt mandrilt teisele – Portugalist Miamisse, teekond mida seni pole keegi läbinud. Seejärel ületame Vaikse ja India ookeani.”

Foto: Huawei

Aga miks ei peaks me kunagi alla andma? Noor tšehh, kes vaatamata paljudele terviseprobleemidele, sealhulgas: üheksa-aastaselt kaasasündinud südamedefekti operatsioon, paraovariaalne tsüst ja madala sidekoe sündroom, on lõpetanud meditsiinikooli ja pühendab oma elu teiste aitamiseks. Nagu teised teda kunagi aitasid. “Iga minu kehal olev arm on igapäevane meeldetuletus võitlusest ja võidust. Iga löök oli suurepärane õppetund. Õppetund, mis aitas tegelaskuju konstrueerida, muutes selle tugevaks 20-aastaseks, kes saab teha ükskõik mida. Pole olemas mingeid piire ega vabandusi.”

„Oleme lugenud nii palju inspireerivaid lugusid. Alates vähiga võitlejatest, kes naudivad igat eluhetke, kuni inimesteni, kes järgnevad oma kõige metsikumatele unistustele kas või maailma lõppu. Neil on üks ühine joon – nad kõik lähevad elus samm-sammult edasi, olenemata sellest, mis juhtub. Me tahame südamest neid tervitada ja avaldada suurimat tunnustust,“ ütles Huawei Baltikumi kommunikatsioonijuht Justė Karpavičiūtė.

Foto: Huawei

Kuna uus aasta loob uued võimalused, saavad kõik enda eesmärkide saavutamise poole püüelda. Ükskõik, kas see on spordis edukam olemine, rohkem teenimine või elus millegi muutmine – jõud oma loo kirjutamiseks on meie endi kätes.

Copy
Tagasi üles